zondag 21 oktober 2007

puinhoop

Het gaat hier weer lekker ....
Mam is al weken niet fit vanwege afbouw van medicatie waardoor ze behoorlijk uit het lood geslagen is. Er zijn er al wat rare dingen gebeurd, zoals een medicijnvergiftiging omdat ze per ongeluk alle meds van 2 dagen op 1 dag geslikt had. Ze was een beetje in de war .... Het kan nu niet meer gebeuren omdat ik nu de distributie van de meds naar me toegetrokken heb, maar dat betekent voor haar wel opgeven van een stuk zelfstandigheid. Tot overmaat van ramp is ze sinds vanavond zwaar verkouden, en voelt zich miserabel.

Tante Dora, de lieve oudtante die we regelmatig opzochten in het verpleeghuis, heeft geen zin meer om verder te leven, ligt in bed en weigert alle voedsel en meds. Af en toe drinkt ze een klein slokje, maar ze is moe en wil "naar de Heer". We hebben haar nu 2 keer opgezocht, heel emotioneel voor mijn moeder die erg aan haar gehecht is.

Morgen begin ik met PijnManagement in het Jan van Breemen Instituut. Ik heb m'n huiswerk gedaan, en kan maar één ding zeggen: ik ben een eersteklas kandidaat voor deze groepsbehandeling. Als ik het werkboek lees dan lijkt het over mij geschreven te zijn....

Gistermiddag scheen het zonnetje nog, en zagik opeens Joris en Ben in één stoel liggen. Komt niet vaak voor tegenwoordig. Ben gaat erg up en down, en Joris gaat gelukkig heel erg goed: lekker eten, geen gewichtsverlies.

4 reacties:

Maret zei...

Ja het blijft opletten met medicijnen. Mijn moeder heeft ook een hele riedel aan pillen die ze iedere dag moet nemen en ze was gewend dat haar vriend dat bijhield. Na zijn overlijden moest ze dat zelf gaan doen en er zijn wel eens wat pillen verkeerd gegaan. Foto van die twee in de stoel is schattig, het is meteen een stoel voor zeg!
Ben benieuwd hoe het gegaan is met je pijnmanagement.

Groetjes,
Maret

maandag, oktober 22, 2007 1:24:00 PM  
Nadine zei...

Oh, wat een hoop zorgen Marga.... :-(

Een hele dikke troostknuf voor je, en heel veel sterkte.
Liefs,
Nadine.

dinsdag, oktober 23, 2007 6:10:00 PM  
marga zei...

Dit bericht is verwijderd door de auteur.

dinsdag, oktober 23, 2007 9:56:00 PM  
marga zei...

Dank je wel Nadine. Het gaat gelukkig vrij redelijk hier, en de PM-dag is goed bevallen. Ik merkte dat ik mijn bericht van gisteren nog niet gepubliceerd had....En inmiddels gaat het leven toch echt gewoon door ....

dinsdag, oktober 23, 2007 10:03:00 PM  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina