dinsdag 9 oktober 2007

Grote beurt

Gisteren zat ik al om 8.30 uur met Ben bij Liesbeth. Conclusie inderdaad zeer waarschijnlijk keelontsteking en/of luchtwegprobleem. Keelklieren zijn een beetje opgezet, er is een bijgeluidje in de longen te horen. Allemaal niet ernstig, maar toch... Hij heeft Convenia gehad en een tolfedine-injektie, en inderdaad: hij doet het weer! Gisteren al weer een stuk beter gegeten, en vandaag heel goed. Dus blijkbaar een schot in de roos.....dit keer was ik er snel bij. Vroeger is het me gebeurd dat ik een malaise toeschreef aan Ben's Hypercalcaemie, terwijl hij 3 weken later een zware keelontsteking bleek te hebben. Ik voelde me toen zo enorm schuldig! daar heb ik van geleerd dat hij natuurlijk ook wel eens iets ordinairs kan hebben dat gewoon behandeld moet worden.

Vanochtend opnieuw om 8.30 uur bij Liesbeth, maar nu met Joris en Coco. Het idee van Liesbeth dat Joris wel eens heel anders zou kunnen reageren op insuline dan de meeste katten klopt. We testten altijd netjes 4 uur na het insuline spuiten: hij zat het laatste halfjaar steeds te hoog.... zelfs op 2 x 6.5 eenheden. Nu werd hij getest 2 uur na de insuline en bleek hij op een bss van 9 te zitten..... Liesbeth had gelijk. Het gaat dus heel erg goed met Joris.
Zowel Joris als Coco zijn gevaccineerd, wormenpil geslikt, en nagels geknipt. Grote beurt is weer gedaan voor een jaar.

11 reacties:

Anoniem zei...

Ha Marga,

Gefeliciteerd! Ik ben blij te horen dat het goed gaat met je mannen.

Ik had ook een keer zoiets: Freia had ineens een kale staart. Dus ik dacht dat haar nierwaardes omhoog waren gegaan zodat haar vacht werd aangetast. Volgens de dierenarts: gewoon vlooien....en ja hoor!

Tja...je doet daar niets aan. En je leert ervan, zoals je nu maar weer ziet.

Marjo

dinsdag, oktober 09, 2007 11:18:00 PM  
wendy zei...

Wat fijn dat het nu alweer beter gaat met Ben, snel kan dat dan gaan he? Wel fijn dat je het nu zo snel kan herkennen!
En Joris en Coco gaan dus gelukkig ook goed, echt fijn hoor!

Ruby en Lynx zijn echt supervriendjes trouwens, ze gaan heel goed samen! En ik ben afgestudeerd.. met een 8! :-) (ik dacht dat je dat ook wel wilde weten ;-)).

Liefs,
Wendy

woensdag, oktober 10, 2007 6:34:00 PM  
marga zei...

Ahhh Wendy!!! Ik ben trots op je. Want je hebt er hard voor moeten werken, in een ontzettend moeilijke periode. Ik vond het zo knap van je dat je tijdens de ziekte van Linus toch ook nog bezig was met je studie. Van harte gefeliciteerd! En ik heb toevallig gisteren nog even naar de foto's van je katjes gekeken, maar sinds wanneer heet Jasmin opeens Ruby?

woensdag, oktober 10, 2007 8:07:00 PM  
Nadine zei...

Hoi Marga,

Wat een schrik zeg. Ik zag eerst die kop van zondag ;-) Gelukkig dat het ook eens iets 'simpels' kan zijn...

Die gekke Joris... rooien blijven tegendraads he? Wel erg fijn dat hij het dus wel degelijk heel goed doet, en dat je kanjers de APK er weer op hebben zitten. :-)

Kom op he Benneke, je lieve vrouwtje niet meer zo laten schrikken hoor ;-D

Knuffie voor je kanjers!
Liefs van Nadine.

woensdag, oktober 10, 2007 9:49:00 PM  
Anoniem zei...

Hoi Lieve Marga,

Eindelijk hoor je weer eens iets van mij. Ik schaam me kapot dat ik zolang niets van me heb laten horen. Ben erg druk in de weer met het LEED dat WMO HEET. Maar dat is absoluut géén geldige reden om jouw te "vergeten".
Echt vergeten ben ik jouw natuurlijk niet maar ik had je wel effe naar de achtergrond geschoven in verband met mijn strijd voor een goede thuiszorg en dat was niet terecht en zeer zeker niet lief van mij. Ik wil me dan ook echt oprecht verontschuldigen dat ik zo'n egoist ben geweest. Zeker nu jij het zo verschrikkelijk rot en moeilijk hebt gehad.
Héél erg sorry.
een hele, hele, héle dikke knuffel voor jullie allemaal van Rienie en Guusje.

woensdag, oktober 10, 2007 11:38:00 PM  
wendy zei...

Hey Marga,

Owww, dat had ik nog niet aangepast.. we hebben na een week of 2 besloten dat we haar Ruby zouden noemen. Linus' naam komt namelijk van Linus Thorvalds af, die Linux heeft ontwikkeld (zoiets als Windows, maar dat ken je vast wel). 'Ruby' is een programmeertaal, dus het heeft ook een IT-link, dat vonden we wel leuk ;-).

Groetjes,
Wendy

donderdag, oktober 11, 2007 7:00:00 PM  
marga zei...

@ Wendy: aha, nu begrijp ik het. Leuke naam, en leuk gevonden. En vooral : prachtig poesje. Heerlijk dat het zo goed met Lynx klikt.

donderdag, oktober 11, 2007 8:42:00 PM  
marga zei...

@ Rienie:
ben je betoeterd? Je doet heel belangrijk werk, en een goeie Thuiszorg gaat mij heel erg aan het hart. Alles wat je daarvoor doet is prachtig en zo ontzettend hard nodig.

Rienie, het leven gaat door. En dat is maar goed ook, want stilstaan is op den duur niet gezond. Jij en ik hebben een speciale band, ontstaan door alle zorg en angst rond Sanne en later Guusje. Die band is me dierbaar, maar ook al hoor ik een jaar niks van je dan nog is die band niet verdwenen. Ik ben blij dat je de draad goed hebt opgepakt, en ik heb zo'n vermoeden dat het met Guusje goed gaat anders had ik wel iets gehoord ;-) Voor haar en jou een flinke knuffel. Zet 'm op en ga zo door!

donderdag, oktober 11, 2007 8:52:00 PM  
Dicky zei...

Hoi Marga,

Even je logje gelezen onder het genot van een bakkie koffie.
Gelukkig voor Ben een ordinaire keelpijn en de andere katjes ook weer door de APK.
Het is wat met onze knuffels, gelukkig zijn mijn Doky en Nimitz ook weer van de luchtweginfectie af en verder geen schade opgeleverd voor de andere katten.
zo houden ze ons bezig.

Doeiiiiiiiiii liefs ook voor mams van Dicky

vrijdag, oktober 12, 2007 10:26:00 AM  
Maret zei...

Haha, ja jouw katten zullen iets doen volgens het boekje, dat is veel te saai voor ze. Bovendien hebben ze afgekeken van Ben dat je het altijd anders moet doen dan de grote menigte! maar gelukkig gaat alles weer goed en hopelijk blijf je nu eens een heel jaar weg bij Liesbeth.

Groetjes,
Maret

vrijdag, oktober 12, 2007 3:05:00 PM  
marga zei...

@ Maret:
een jaar lang?? dat heb ik geloof ik nog nooit met deze katten meegemaakt joh. Een maand is teegenwoordig al heel lang....
Ben heeft opnieuw problemen: pijnstiller is uitgewerkt, en gisteren vertoonde hij plasproblemen: plasje doen, en even later nog een keer naar de bak. Gelukkig heeft hij maandag Convenia gehad, dus dat is OK, maar volgens mij heeft hij gewoon weer last van een steentje... als dat gepasseerd is dan zal het wel weer gaan. Intussen dus heel goed opletten. Pijnstillers liggen hier nog, en mag hij nu weer gebruiken omdat hij geen Pred meer krijgt.

vrijdag, oktober 12, 2007 8:02:00 PM  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina