zondag 7 oktober 2007

Ben eet niet

Daar was het wachten op. Ben is ruim 2 weken geleden met de Pred. gestopt en na 1 week kreeg hij een dipje. Niks bijzonders, heeft hij wel vaker, met of zonder Pred. Na 5 dagen - vraag me niet hoe het werkt - klimt hij daar altijd vanzelf weer uit. Maar dit keer gaat het anders. De opleving die twee dagen geleden inzette is weer ingezakt, en vandaag is het hommeles. Hij geeft wel aan dat hij barst van de honger, duikt met z'n snuit in het bakje met brokjes, en laat vervolgend de brokjes stukgebeten langs de zijkant weer uit z'n mond vallen. Ik denk niet dat er iets met z'n gebit of tandvlees mis is, maar eerder misschien een keelontsteking. Hij eet nl. nog wel natvoer via de spuit. Ik ben nu ongeveer 4 keer meer tijd kwijt met voeren, en dat hou ik absoluut niet vol.

Ik heb Liesbeth maar weer gemaild of ze ons morgen kan zien...en als het heel vroeg kan, dan kan Joris hopelijk ook mee want die moet een keer zo snel mogelijk na het insulinespuiten gecontroleerd worden. We hebben het idee dat zijn laagste punt niet 4 uur na het spuiten ligt, maar veel eerder. En dan zou hij dus teveel insuline krijgen want hij test steeds zo'n 14-16 .... beetje te hoog dus. En hij is een uur na het spuiten een beetje erg aktief, en vraagt dan om eten.

Joris is gek op m'n sloffen...zit een héérlijk luchtje aan volgens hem

Het confronteert me toch wel heel erg dat ik me soms bijna niet meer in staat voel om Ben de volledige zorg te geven die hij naar mijn gevoel nodig heeft. Ik weet niet wat dit moet worden. Raak er soms gestresst van en zit hele gesprekken met mezelf te voeren om te kalmeren. Vandaag was een klotedag: een rustige zondag zat er niet in. Vanmiddag naar tante Dora in het verpleeghuis, en dus had ik het vanochtend heel druk. Als dan ook Ben gaat staken is het bal....

Gelukkig heb ik vrijdag en zaterdagmiddag heerlijk in de zon kunnen liggen bakken....wat een luxe!
M'n kleine amerkaanse nichtje Kennedy .... om te stelen!

2 reacties:

wendy zei...

Hey Marga,

Wat ontzettend balen dat Ben niet eet :-(. Inderdaad slopend om zoveel tijd kwijt te zijn met eten geven. Ik hoop dat Liesbeth morgen toch een oplossing weet, en ook voor Joris natuurlijk.

Dikke zoen,
Wendy

maandag, oktober 08, 2007 9:01:00 PM  
marga zei...

Bedankt Wendy, lief dat je meeleeft. Ik heb inmiddels een update geplaatst.
dikke zoen terug
marga

dinsdag, oktober 09, 2007 11:44:00 PM  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina