Mijn foto
Naam: marga

maandag 7 mei 2007

Joris in de fout....


Mijn lieve Joris .... ik had het goed gevoeld. Gisteren schreef ik het hier al: ik vertrouwde hem niet. Vandaag zijn we bij Liesbeth geweest voor een glucose-controle: 20.4 maar liefst, met een fructosamine-uitslag van 353 (180-295). Wat de oorzaak is weten we niet. Ploseling is er een einde gekomen aan de stabiliteit. Het is nog niet heel erg uit de hand gelopen; een jaar geleden was het erger met fructosaminewaarden boven 500. Ik ga nu dus meer insuline spuiten, en over 2 weken weer controle (tenzij ik niet tevreden ben want dan zit ik er eerder). Je leert inderdaad een suikerkat te "lezen".....

Vandaag leek een loodzware dag te worden, maar achteraf ging het anders. Ik stond zoals altijd om 6 uur op, druk bezig met katten voeren, insuline spuiten, natvoer spuiten, kattenbakken schoonmaken, en mam haar ontbijt geven. Ging vervolgens snel de grote boodschappen doen met de auto voordat ik naar Liesbeth moest. Bij Albert Heijn stond een mafkees in camouflagepak bij de deur een beetje vreemde bewegingen te maken. In de portiek ernaast stond een andere schimmige figuur in het halfdonker. Ik ging naar binnen, laadde mijn kar vol, rekende af, en ging inpakken. Plotseling geschreeuw bij de kassa waar ik net had afgerekend, kassameisje werd de huid volgescholden door het camouflagepak. Vent razend en tierend richting uitgang, en meisje in tranen met haar handen voor de ogen. Ik liep op haar af, maar ze werd al door collega's weggeleid. Vent ging naar buiten en weer naar binnen, volkomen uit z'n dak. Ik zat te piekeren hoe ik daar omheen kon komen, maar een paar AH-boys werkten hem naar buiten. Buiten ontstond een gevecht, en dat werd gewonnen door AH. De boys gingen weer naar binnen maar toen stond opeens de nog achtergebleven bedrijfsleider alleen buiten en werd door de schimmige figuur uit het portiek in z'n nek gesprongen. Ik riep dat ze met z'n tweeŽn waren, boys vlogen weer naar buiten, en toen was het bal .... keihard werd er gevochten. Ruggelings ben ik eruit weten te komen, snel alles in mijn auto geladen. Dat was niet echt leuk op je nuchtere maag....ik word altijd erg trillerig van dit soort toestanden.

Na Liesbeth had ik naar de psycholoog van het Jan van Breemen-Instituut gemoeten, maar die heeft afgebeld wegens ziekte. Nieuwe afspraak voor over 2 weken. Dus ik had vanmiddag rust. Kan merken dat ik weinig kan hebben. Wou nog snel naar de slager, maar bleek een lekke band te hebben. Geen slager dus. Heb in m'n eentje in de keuken staan schelden, laaiend kwaad. Nu moet ik morgen lopend naar een fietsenwinkel om er nieuwe banden om te laten zetten: ruim een half uur lopen...kreun. Allebei de banden zijn versleten, dus het moet nu meteen goed gefixt worden. Maar goed, dat is voor morgen.....