Mijn foto
Naam: marga

zondag 6 mei 2007

Stem uit het verleden

'k Weet het niet....morgenochtend moet ik met Joris naar Liesbeth voor een routine glucose-controle. Maar de laatste week vind ik dat hij toch wel verdacht graag eet. De hoeveelheid per dag die hij binnenkrijgt is wel ongeveer hetzelfde, maar zo op het gevoel lijkt het me dat z'n bloedsuikerspiegel te hoog zit. En dat ik dus eigenlijk meer insuline zou moeten spuiten. Ik zie hem niet méér drinken, plassen is ongeveer normaal (beetje grotere plassen zou ik zeggen) en hij is 150 gram afgevallen sinds begin april. Maar hij krijgt ook sinds een tijdje wat minder eten, dus misschien dat dat nu begint door te werken? Morgen zal ik het weten.

En Ben eet werkelijk enorm....jammer genoeg ben ik vergeten om hem kaalgeschoren nog een keer te wegen. De vorige keer scheelde het 200 gram voor en na het scheren, maar nu weet ik dus helaas niet zijn gewicht van 2 weken geleden. Hij eet volgens mij zoveel om zichzelf warm te kunnen houden...urinetest geeft glucose negatief. Maar ik vertrouw ook dit niet helemaal. Ga hem iedere week wegen, dat is in ieder geval heel belangrijk. Want hij moet afvallen....

Vandaag een enorm leuke dag gehad: vanmiddag kreeg ik onverwachts telefoon van Annelies, een heel speciale vriendin, die vroeger altijd op mijn oude katten paste als ik op vakantie was. De laatste jaren spreek ik haar ongeveer eens per 2-3 jaar en dan kletsen we weer wat bij. Dat heb je soms met mensen: een heel apart gevoel dat nooit meer weggaat, kan niet schelen of je elkaar vaak of heel weinig spreekt....

En vervolgens een zinderende Bekerfinale (voetballen voor niet-ingewijden) waarbij ik me af en toe de longen uit m'n lijf schreeuwde. Ben bleef rustig op schoot liggen, met af en toe 1 oog open, maar Joris en Coco trokken zich terug naar de achterkant van het huis.
Ik weet van één man heel zeker dat-ie het uitbundig viert....mijn Fred! Ik hoop dat hij heel blijft, en dat hij morgen weer fris achter het stuur zit. Gelukkig rij ik pas weer dinsdag met hem ;-)