Het volgende bericht plaatste ik op 17 maart 2004 op het prikbord van katten.pagina.nl:

 
 
Elwood heeft ons verlaten.........
Auteur: margali (---.speed.planet.nl)
Datum:   17-03-2004 17:05

Met tranen in m'n ogen laat ik jullie dit weten op verzoek van zijn vrouwtje Alice. 
Vanochtend vroeg is Elwood plotseling overleden terwijl hij genoegelijk en tevreden aan het spelen was. 
Een schitterende grote rode Pers is er niet meer. Het is niet te bevatten, en Alice is helemaal kapot.

Vorig jaar juni werd Elwood gevonden in Veenendaal, volkomen uitgemergeld, verwaarloosd en vol klitten. Hij viel onder verantwoording van het asiel, maar mocht bij ons aller Dicky op verhaal komen. Liefdevol werd hij door haar verzorgd, en hij werd weer een schitterende kater. Uiteindelijk moest hij echter toch terug naar het asiel.
 
Elwood in de buitenren bij Dicky

Vanaf het allereerste moment dat Alice zijn foto zag op het prikbord was ze smoorverliefd. Ze dacht erover na, en zei uiteindelijk tegen mij dat ze hem graag een nieuw thuis wou geven. Op donderdag 24 juli gingen we hem halen met mijn auto. Zodra Alice binnenstapte kwam Elwood overeind en liep mauwend op haar af.... jij wordt mijn vrouwtje. Het was liefde van 2 kanten, heel duidelijk. Ik reed met die twee op de achterbank in de bloedhitte terug naar Amsterdam. Elwood zat te schreeuwen, vond het maar niks. Maar zodra hij thuis door Alice uit de mand werd gehaald en de drempel overstapte, was het huis van hem.

Hij had de eerste tijd heel veel verzorging nodig omdat hij in het asiel weer sterk achteruit gegaan was. Maar de volgende 7 maanden werden de gelukkigste uit z'n leven. Hij was heer des huizes, grote vriend en beschermer van poesje Jill, en een goede vaderfiguur voor ondeugende kitten Harvey. Voor Alice was hij haar grote liefde.
 Vanochtend heel vroeg toen Alice opstond begroette hij haar enthousiast en sprong van de bank af. Samen gingen ze naar de douche, waar hij als altijd met de doucheslang ging spelen. En toen zag Alice dat hij plotsklaps achterover viel en bleef liggen. Hij haalde nog 2 of 3 keer rochelig adem, en was toen stil. Ze heeft beademing en hartmassage geprobeerd, maar het was te laat. Elwood was overleden.

Later vandaag hebben we hem naar z'n laatste rustplaats gebracht. Weer met zijn drieën in de auto. Maar nu vol tranen en verdriet, en met een stille Elwood.......

Lieve Alice, bij jou was Elwood zielsgelukkig en aan z'n tweede leven begonnen. Hij had geen beter thuis kunnen hebben.
Lieve Jill en Harvey, ik hoop dat jullie zullen leren leven zonder jullie grote leider.
Lieve Dicky, jou wens ik ook heel veel sterkte met dit verlies. Het spijt me dat ik je het bericht moest geven.

Lieve Elwood, rust maar zacht......