QUASTQuast is een Maine Coon-mix, volgens zijn papieren geboren op 15-3-2010. Corien vertelde dat Quast, nog maar een paar dagen oud, samen met z'n broertje werd gevonden langs de weg bij een doodgereden moederpoes (en nog 2 dode kittens meen ik). De twee levende kittens werden met de fles grootgebracht bij Stichting Katimo, en met 13 weken gingen ze samen naar een nieuw thuis. Twee jaar later werden de broertjes door de eigenaar weer teruggebracht naar Katimo, en daar zaten ze toen ik aan nieuwe katten toe was.

Toen ik de foto van Quast zag was ik op slag verliefd en wist ik: "die is voor mij". De befaamde "klik" was er direkt, niet alleen bij mij maar ook bij iedereen die ik de foto liet zien. Hij heeft een  bijzondere uitstraling en  is qua gedrag typisch een Maine Coon. Hij doet me vaak aan Ben denken hoewel hij heel anders is. Hij is superslim, heel nieuwsgierig, speels en héél aktief.  Hij moet alles uitproberen, geef hem een schroevendraaier en hij demonteert m'n laptop. Als het een tijdje stil in huis is ga ik kijken want het is net een klein kind: meestal zit hij dan iets ondeugends te doen. Hij loopt als een hondje achter me aan, wil heel vaak op schoot en valt dan direkt in slaap.

Hij is een gezonde kater, en heeft alleen een wat allergische aanleg en Eosinofiel Granuloom op z'n lippen. Dat laatste speelt zo te zien een beetje op in het voorjaar: hij krijgt dan een "fat lip". Ik heb hem op een fikse dosis L-Lysine gezet en heb geen doorgebroken zweertjes gezien, dus het bleef keurig onder controle. Na verloop van tijd was het verdwenen. Eens kijken hoe het komend voorjaar gaat.

Met de andere twee katten kan hij goed opschieten. Ze wonen hier nu anderhalf jaar, en in die tijd is Dakotah helemaal stapelgek op Quast geworden. Ashmanti daagt hem wel eens uit, maar omdat Quast zo'n relaxte kater is wordt het zelden knokken. Meestal meppen ze elkaar een beetje en gaan ze dan weer door met andere dingen. Ik ben dolblij met Quast: hij zorgt voor heel wat leven in de brouwerij, en is regelmatig het onderwerp voor foto's en video's. 

Quast video's:

Capriolen van Quast deel 1
Capriolen van Quast deel 3
Robbertje boksen
Quast in de fik 
Ashmanti geeft Quast op z'n donderToen nog Kwast


Kwast samen met z'n broertje


Nog geen 4 uur bij mij, al helemaal vertrouwd en thuis,
zo maar bóem naast me op de bank in slaap gevallenEerste kennismaking met Jan, na een half uur ging Quast knockout


Quast wil altijd omhoog, en waarom niet comfortabel op de bovenrand van een deur.


Het enige dat nog ontbreekt is een peuk en een potje bier


Dit is puur genieten voor ons allemaal


Deze knokpartij werd door Quast gewonnen


Hoe hij zonder opstapje zo recht omhoog in die kast kon springen is me nog altijd een raadsel


M'n (b)engeltje op schoot
© M.A. de Boer 2002-2013. Alle rechten voorbehouden.
Niets mag worden overgenomen van deze website
in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.