De Katimo's


Corien Tonnaer van Stichting Katimo

Coco overleed als laatste van m'n drietal op  6 juni 2012. Ik had al vaak nagedacht over wat ik daarna zou doen. Een leven zonder katten was ondenkbaar. Ik had natuurlijk m'n 4e katje Missy nog die bij Ellen woont, maar na overleg besloot ik haar leven niet overhoop te gooien: ze mocht gelukkig bij Ellen en Arie blijven. Ik wilde nog één keer beginnen aan een paar jonge katten, en kreeg toen een fantastisch cadeau aangeboden van Corien van Stichting Katimo In Roermond. Ze bood me haar speciaaltje Dakotah aan, een heel lief klein Ragdoll poesje van 3 jaar. Omdat ik haar niet in haar eentje wilde nemen beloofde Corien om een partner voor Dakotah te zoeken, een kater die een goeie match zou vormen. Ze had 2 kandidaten in gedachten: haar broer Ashmanti, en een rode Maine Coon-mix genaamd Kwast. Met z'n drietjes zouden ze bij elkaar gezet worden om te zien welk setje het beste zou klikken. Toen ik de foto's zag voelde ik de bui al hangen ....

Toen ik een week later naar Roermond ging werd ik zó hartelijk ontvangen. De opvang ziet er prachtig uit, met flinke ruime buitenverblijven. Maar oh wat veel katten die allemaal enthousiast en nieuwsgierg kwamen kijken. Ik vond dat zó moeilijk,  had ze wel allemaal willen meenemen. En tja, toen ik Dakotah zag was ik verkocht: innig verstrengeld met Ashmanti lag ze in een mandje te slapen. Dat stel kon ik niet uit elkaar gaan halen. En toen Kwast er bij kwam kijken was de beslissing snel genomen om ze alle 3 te nemen. Ik vertelde Corien dat Kwast bij mij Quast zou gaan heten. Bijna had ik het broertje van Quast ook nog meegenomen maar dat raadde Corien me af: die had echt een ander karakter. Corien is opnieuw een uitstekende matchmaker gebleken want ik heb met dit drietal een gouden combinatie in huis gehaald waar ik ontzettend gelukkig mee ben.

Met een wagen volgeladen met katten reden we terug naar Amsterdam, uitgezwaaid door Corien. Ik kreeg een gigantische huilbui: een tijdperk van ziekte en zorg werd afgesloten, en een nieuw tijdperk van jonge en speelse katten was aangebroken. Je kunt  op m'n weblog onze belevenissen volgen.


Stichting Katimo in Roermond: kennismaking met de katjes

Ashmanti

Quast en Dakotah

Nog even rondsnuffelen voordat we vertrokken

Het broertje van Quast. Hij had niet echt een band met Quast, had een heel ander karakter.
Met enige moeite liet ik hem achterr: drie was genoeg.

En nu leven ze bij mij. Voortdurend wisselen de verhoudingen, maar duidelijk is dat Ashmanti de baas is, dat Dakotah héél taai en sterk is en niet te intimideren, en dat Quast meestal iets heeft van "joh, sloof je niet zo uit, doe ff normáál!"

© M.A. de Boer 2002-2013. Alle rechten voorbehouden.
Niets mag worden overgenomen van deze website
in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.