ASHMANTIAshmanti is een red point Ragdoll kater,  geboren op 13 maart 2009.  Z'n ouders logeerden regelmatig bij Stichting Katimo in het pension. Na het overlijden van de eigenaar kwam het stel permanent bij Katimo terecht waar bleek dat de poes zwanger was. Er werden 6 kittens geboren waaronder Ashmanti en Dakotah. Ze zijn opgegroeid bij Katimo, en hebben altijd in een grote groep katten geleefd. Desondanks  pasten ze zich naadloos aan toen ze hier op  16 juni 2012 kwamen wonen.  De eerste week hadden ze het moeilijk, vooral Ashmanti had heimwee en klampte zich aan z'n zusje vast (letterlijk). Maar met hulp op afstand van Corien is het snel beter gegaan.

Ashmanti is een prachtige arrogante en heerlijke kater met een grote mond en een klein hartje. Hij moet regelmatig laten voelen dat hij de baas is door bv de ligplaats van Dakotah te claimen, die dan maar ergens anders gaat liggen. Hij zal nooit op schoot komen liggen, maar wél naast me op de bank. En 's nachts in bed ligt hij héél dicht tegen me aan. De Raggies zijn een stuk rustiger dan Quast, en ik ben blij dat die rooie kater als 3e kat hier de boel op stelten zet.

Kort na aankomst hier heb ik alle katten meegenomen naar mijn dierenarts Liesbeth Winius. Dakotah's hechtingen van de castratie moest verwijderd worden, Ashmanti had door de verhuizingsstress een luchtweginfektie gekregen, dus ze gingen allemaal mee voor controle en behandeling. Ashmanti was verder prima in orde met een prachtig gebit, terwijl Dakotah helaas FORL bleek te hebben. Een jaar later bleek dat ook hij FORL had - in dat jaar waren er al 6 tanden en kiezen verdwenen of afgebroken - dus in juli 2013 zijn alle tanden en kiezen behalve de hoektanden getrokken. Hij  redt zich prima met eten net als Dakotah, en ik ben blij dat dit probleem grondig opgelost is. Hebben we daar geen zorg meer om.

Ashmanti video's:

Ashmanti speelt met Jan
Ashmanti geeft Quast op z'n donderKleine Ashmanti, geboren bij Stichting Katimo


Ashmanti met broertje Ming


Drie jaar later, samen met Dakotah bij mij thuis, doodsbang en  vol heimwee


Twee maanden later: helemaal thuis en een trotse kater


Nooit op schoot, maar vaak naast me op de bank© M.A. de Boer 2002-2018. Alle rechten voorbehouden.
Niets mag worden overgenomen van deze website
in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.