MARGALI'S WEBLOG

vrijdag 29 februari 2008

Ben eet nog steeds

Vanmiddag even gesproken met Liesbeth. Ze was het eens met de aanpak, en stelde me ook een beetje gerust: het bloed in de urine zou ook uit de blaas kunnen komen. De gruisjes/steentjes kunnen de blaaswand beschadigd hebben, vandaar dan het bloed. Omdat hij zo prachtig normaal bleef plassen had ik die mogelijkheid even over het hoofd gezien....terwijl ik dat eigenlijk wel weet.

Vanochtend heel vroeg is m'n zusje uit de USA aangekomen voor een kort bezoek. Ze werd opgehaald door m'n broers, en omdat ze vandaag bij hen zou blijven besloot ik om maar naar Houten te gaan om te werken (ik heb m'n vrije dagen nog hard nodig). Maar ja ...om half 11 opeens telefoon van Ineke: of ze een kopje koffie konden komen drinken om mam en mij te zien ... Gelukkig was Sietse de chauffeur in Houten gebleven om op me te wachten, dus die stond binnen 10 minuten voor de deur. Met een rotgang heeft hij me teruggereden naar Amsterdam zodat ik keurig op tijd was voor dat kopje koffie. Oh wat heerlijk om Ineke weer te zien ....

donderdag 28 februari 2008

Zorg om BenHet gaat niet lekker met Ben. Een maand geleden bracht ik hem naar Liesbeth die niet echt iets kon vaststellen: hij had constipatie dus kreeg een klisma, hij had opgezwollen keelklieren en kreeg een kuurtje doxy en een Tolfedine-spuit. Het ging een paar dagen beter met eten en daarna zakte het weer in.

Tien dagen geleden ging ik met Coco en Joris naar Liesbeth: Coco at alleen nog maar natvoer, en Joris begon ook al rottig te eten (beetje vervelend vanwege z'n diabetes), dus zij allebei een Convenia spuit. Coco is weer helemaal opgeknapt, en ook Joris doet het weer lekker. Maar Ben bleef sukkelen, dus gisteren opnieuw naar Liesbeth. Weer niet echt duidelijk iets mis, maar - gezien de klachten van de andere katten - nu toch ook maar een Convenia spuit voor Ben plus een Tolfedine injektie. En inderdaad ging hij gisteren meteen een stuk beter eten.

Maarrrrrr.... vanmiddag een plas opgevangen (Liesbeth bracht me op het idee), en daar zit flink bloed in. Het gekke is dat hij totaal normaal plasgedrag vertoont. Ik ben nu bang voor z'n nieren. Hij moet binnenkort helemaal binnenstebuiten gekeerd worden, bloed, foto's van alles, en dan ook meteen helemaal kaalgeschoren want hij is weer één grote klittenbaal aan het worden.

Oh Benneke, liefie, wat heb je nu weer aan de hand.........

maandag 11 februari 2008

Hoog in de boom


M'n liefie ....Coco heeft het helemaal naar haar zin: hoog in haar klimboom, het zonnetje op haar kontje, koppie in de schaduw. Coco is geen zonnebaadster ....nooit geweest. Maar nu ze wat ouder wordt vindt ze de warmte op haar heupen wel lekker.

zondag 10 februari 2008

Zon!Wat een heerlijk weer!
Vanochtend een kleine wandeling in het park gemaakt. Twee paar kinderhandschoenen waren in een boom opgehangen ... misschien door kinderen verloren en door een attente voorbijganger maar in de boom gehangen....je weet maar nooit of die kinderen nog weer langs zouden komen toch? Of dachten de kinderen: "die hebben we niet meer nodig! het is lente ...!"


woensdag 6 februari 2008

Dag lieve Candy .....

Gisteravond belde mijn vriend D. Zijn oude Ragdoll-dame Candy was er opeens heel slecht aan toe. Ze had duidelijk op hem gewacht tot hij thuis zou komen.
Terwijl we nog overlegden waar hij eventueel met haar naar toe zou kunnen gaan, zag hij dat ze langzaam weggleed.... vannacht is ze overleden, heel rustig en vredig.

Dag Candy, dag vrouwtje .... ik wens je een goeie reis .....

maandag 4 februari 2008

Snorkelen

Vanmiddag heerlijk gezwommen, samen met "straaloogje". Het gaat steeds beter. Iedere keer regel ik de dingen hier anders. Ik zorg dat ik 's ochtends niet al te veel doe want daar ging ik de eerste keer gigantisch mee onderuit. Ik zorg dat ik - als ik thuiskom - weinig meer hoef te doen en na het douchen tijd genoeg heb om een uur te rusten. En dat gaat nu prima.

En dan het zwemmen zelf ... ik kan me steeds beter ontspannen. Ging heerlijk met m'n kop onder water, langzaam bewegend. Opeens een kreet toen ik weer bovenkwam....straaloogje zwaaide triomfantelijk met een snorkel die de therapeute tevoorschijn gehaald had. Dé manier voor mij om gewoon lekker onder water te kunnen blijven zwemmen zolang als ik wil. Alleen ....toen ik het mondstuk in m'n mond stopte en voorzichtig onder water ging verzoop ik bijna door een grote golf water die ik via m'n neus binnen kreeg. Dat vereiste dus enige oefening. M'n zus Ineke had me al gewaarschuwd dat je eerst aan een snorkel moet wennen, en dat bleek dus te kloppen. Ik heb het ding voorlopig teruggegeven: het kost al zoveel concentratie om me te kunnen ontspannen tijdens het zwemmen. Gaan we dus op een later tijdstip nog eens proberen.....

zaterdag 2 februari 2008

Ben is jarig!Benneke is vandaag 10 jaar oud geworden. Het is niet te geloven. Vanochtend droeg ik hem naar de keuken voor z'n spuitvoer-maaltijd, en hij drukte z'n kop keihard tegen m'n wang.
Ik schoot vol......

Het gaat weer goed met hem trouwens. Hij is direkt na het bezoek aan Liesbeth uitstekend gaan eten, en gedraagt zich prima. Vandaag toevallig wat minder, maar dat zie ik vaker gebeuren na ca. 4-5 dagen antibiotica.