dinsdag 11 maart 2008

Ben is kaal !

....en dus heeft hij geen blaasoperatie gehad.

Alles ging gesmeerd. Hij kreeg een heel lichte verdoving, genoeg om foto's te maken en te scheren.

De foto's lieten zien dat de steentjes in z'n nier hetzelfde waren gebleven, en dat hij weliswaar meer steentjes had gekregen in z'n blaas, maar die waren niet groter geworden, en zouden nog steeds door de plasbuis moeten kunnen passeren (Liesbeth hield de meetlat erbij). Dus hebben we de afweging gemaakt: Ben is nooit lang alleen, de steeentjes die hij heeft heeft hij al jaren, alleen zijn het er nu meer. Hij zou kunnen verkrampen tijdens het passeren van een steentje, maar tot nu toe heeft hij dat niet gedaan. Hij is dus wel wat gewend, en het gebeurt niet (merkbaar) vaak. Ik moet alleen toch vaker z'n urine testen om blaasontstekingen sneller te ontdekken. Hij is nu bijna van de laatste genezen, en met een nieuwe Convenia-spuit zou het straks over moeten zijn.
Liesbeth gaf dus groen licht aan Danielle om te gaan scheren, en dat moest toch wel vlot want Ben begon al een beetje bij te komen.

Als toetje kreeg ik de uitslag van het bloedonderzoek: hij blijft prachtig stabiel, en - het is voor mij onbegrijpelijk - zijn calcium is bijna een hele punt gedaald! Ondanks dat hij geen Prednisolon meer krijgt. Hoe het kan? Calcium nu 3.41 (normaalwaarden 2.15-3.25) en vorig jaar was dat nog 4.24. Als hij zo doorgaat dan blijft hij nog wel even bij ons....

We zijn inmiddels al weer uren thuis: hij heeft al flink gegeten, loopt me als een hondje achterna en wil steeds op schoot, en Joris en Coco kijken hun ogen uit....

Alle lieve mensen die gemaild hebben en geduimd hebben: dank jullie wel, jullie zijn schatten.

Liesbeth, Danielle en Kim: heel hartelijk bedankt voor jullie goede zorgen. Het was weer top!

Hier wat foto's van vanochtend. Als je op de foto klikt zie je vergrotingen.
5 reacties:

Blogger Kattekop zei...

Ha Marga,

Wat een goed nieuws! Gefeliciteerd! Mooi die rontgenfoto. En wat is Ben kaal...arme jongen.

Groetjes,

Marjo

dinsdag, maart 11, 2008 11:05:00 PM  
Blogger Mieke zei...

Hallo Marga,
Wat fijn dat alles is meegevallen, en wat heerlijk dat je zo hebt kunnen genieten van je zusje, heerlijke dingen om op terug te kijken en energie uit te putten als het weer wat minder is. Even alle zorgen delen.
Groetjes en sterkte met Ben (als je in de US woonde, had je nu vast een jasje voor h'm gekocht!!).
groetjes Mieke.

dinsdag, maart 11, 2008 11:20:00 PM  
Anonymous Nienke zei...

goed nieuws marga, Ben blijft je sreeds verbazen he !
groetjes Nienke, Pep en Daan

woensdag, maart 12, 2008 8:04:00 AM  
Anonymous Maret zei...

Hoi Marga. Je weet ik ben wel een trouw lezer, maar niet erg regelmatig. Ik had dus nogal wat bij te lezen. Gelukkig dat alles goed is gegaan en hij ook van zijn klitten weer verlost is. Weer een last van je schouder denk ik zo, nu je weer opgelucht kunt ademhalen. Het voordeel van als je zus op bezoek is, is dat we dan weer eens een foto van jou te zien krijgen! Dat is ook altijd weer leuk.

Liefs,
Maret

woensdag, maart 12, 2008 1:59:00 PM  
Anonymous Femke zei...

Gefeliciteerd met deze mooie uitslagen!!

Er zal wel een last van je schouders vallen nu.

Geef je "bloterik" maar een lekkere knuf van me! ;-)

Groetjes,

Femke

woensdag, maart 12, 2008 3:11:00 PM  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina