maandag 4 februari 2008

Snorkelen

Vanmiddag heerlijk gezwommen, samen met "straaloogje". Het gaat steeds beter. Iedere keer regel ik de dingen hier anders. Ik zorg dat ik 's ochtends niet al te veel doe want daar ging ik de eerste keer gigantisch mee onderuit. Ik zorg dat ik - als ik thuiskom - weinig meer hoef te doen en na het douchen tijd genoeg heb om een uur te rusten. En dat gaat nu prima.

En dan het zwemmen zelf ... ik kan me steeds beter ontspannen. Ging heerlijk met m'n kop onder water, langzaam bewegend. Opeens een kreet toen ik weer bovenkwam....straaloogje zwaaide triomfantelijk met een snorkel die de therapeute tevoorschijn gehaald had. Dé manier voor mij om gewoon lekker onder water te kunnen blijven zwemmen zolang als ik wil. Alleen ....toen ik het mondstuk in m'n mond stopte en voorzichtig onder water ging verzoop ik bijna door een grote golf water die ik via m'n neus binnen kreeg. Dat vereiste dus enige oefening. M'n zus Ineke had me al gewaarschuwd dat je eerst aan een snorkel moet wennen, en dat bleek dus te kloppen. Ik heb het ding voorlopig teruggegeven: het kost al zoveel concentratie om me te kunnen ontspannen tijdens het zwemmen. Gaan we dus op een later tijdstip nog eens proberen.....