zondag 23 december 2007

Kerstmis

Ben speelt de vermoorde onschuld .... hij weet van niks. Maar de boom ziet er opeens wel een beetje anders uit, minus een bal en met een loshangende kralenslinger.

Ik heb kerstvakantie, 2 weken, op het laatste nippertje gevraagd aan mijn chef en gekregen. Ik heb ook een fantastische beoordeling van hem gehad, eerlijk gezegd kreeg ik tranen in m'n ogen. Wat een werk had die man ervan gemaakt: 4 pagina's met uitgebreide aantekeningen, van begin tot eind lovend. Ik heb nog nooit zo'n "rapport" gehad, en heb ook nog nergens zo prettig gewerkt als in Houten. Sinds 2 weken ben ik 2 dagen gaan thuiswerken, naast de 2 dagen dat ik naar Houten ga met de taxi. Ik neem werk mee naar huis, en dat bevalt prima, hoewel ik nog steeds geen toegang tot het computersysteem heb, en ook nog geen telefoon. Dit wordt zsm geregeld, nu ik weer tijd en ruimte heb.

Pijn management is inmiddels echt afgelopen. In januari en mei zijn er nog "terugkom-dagen". Ik heb er heel veel aan gehad, ben er met plezier steeds naar toe gegaan, en ga samen met "straaloogje" iedere week zwemmen in het reumabad. Afgelopen donderdag hadden we ook nog een proefles "Bewegen op Muziek" .... zij bleef aan de kant zitten kijken en ik probeerde mee te doen. Zoals we vreesden was het veel te hoog gegrepen. Misschien iets voor de toekomst, maar nu nog niet. Dus hebben we nu een verzoek ingediend voor gezamenlijke fysiotherapie om onze spieren te versterken. Misschien kunnen we dan alsnog gaan meehopsen op de muziek.

Met mijn moeder gaat het gedeeltelijk beter: ze is nu bijna klaar met de afbouw van haar antidepressivum, knap staaltje werk na 8 jaar gebruik en op die leeftijd. Het is hel geweest indertijd om er aan te wennen, en het is een hel geweest om er weer af te komen. Maar als het zo doorgaat kan ze het nieuwe jaar "schoon" beginnen. De blaasontsteking is nog steeds niet over, we zijn bezig met kuur nummer 3..... langzamerhand heeft ze wel wat meer hulp nodig, en doet nog weinig in huis. Maar als ze kan blijft ze gelukkig steeds bezig met kleine dingen. Het is een taaie knokker, die moeder van mij.

Gisterochtend stond ik op met een gevoel alsof ik de hele wereld aankon .... deed boodschappen, zag hoe schitterend de wit-bevroren bomen verwarmd werden door het zonlicht, en heb mam meegenomen met de auto naar Zandvoort. We hebben genoten van de mooie natuur. Later op de middag begon ik in te klappen: m'n rug, nek en heup deden zo'n verrekte pijn dat ik me op het laatst nauwelijks nog kon bewegen. Toch moest hier van alles gebeuren. Pijnstillers gaven geen verlichting, dus andere geprobeerd....en die werkten beter. Het blijft echter een rot-oplossing; vandaag had ik meer tijd en ruimte en heb ik ontspanningsoefeningen gedaan. Op deze manier kan ik misschien voorkomen dat het weer escaleert, want het ligt op de loer.... en ik wil me niet meer zo'n hulpeloos slachtoffer voelen zoals voor de PM-behandeling.

Met de katjes gaat het vrij goed. Ben eet nog steeds. Hij zit momenteel weer te klieren....ik denk dat hij op de plek van m'n toetsenbord wil zitten waar ik dit bericht mee typ ... hoezo verwend? Joris en Coco gedragen zich ook prima, en ja .... ik durf het hier te schrijven en ook hardop te zeggen zelfs! hah! .... pluk de dag en geniet ervan!


Dit prachtige plaatje is gemaakt door Ellen Oosten,


de "co-moeder" van mijn Missy.

10 reacties:

Anonymous Spanker zei...

Hoi Ben,
Gek zeg dat je baasje jou verdenkt van de veranderingen in de boom. Ik vind de boom prachtig zo. Die slingers hangen nu echt goed en die ene bal was toch teveel .... Hier gaat het al net zo. Bij ons hangt onderaan de boom geen bal meer en mijn baasjes zeggen dat ik die eraf gezwiept heb met mijn staart.
Dag lieve kattenvrienden, ook namens mijn maatje Barney, wens ik jullie allen een fijne kerst.
Jullie hondenvriend Spanker

maandag, december 24, 2007 10:41:00 AM  
Anonymous Katja zei...

Hier een moie kaart voor Ben (ik weet niet of je hier plaatjes kan linken maar we merken het wel)

http://bp1.blogger.com/_quj9X8Oo2N0/R2vZ20kFgiI/AAAAAAAAAt8/ZWf0VPZSbQc/s320/christmas+song.bmp

Op de wijs van O Denneboom !

maandag, december 24, 2007 3:00:00 PM  
Anonymous Katja zei...

Niet dus, en de link past ook nog niet eens.
http://bp1.blogger.com/_quj9X8Oo2N0/ R2vZ20kFgiI/AAAAAAAAAt8

Copy and paste in de adresbalk en dan ook nog even de spatie tussen / en R weghalen.
Sorry hoor, als het had gekund zou ik mijn vorige bericht hebben weggehaald, maar nu maar dit proberen.
Als het weer niet lukt, bij voorbaat mijn excuses :)

maandag, december 24, 2007 3:05:00 PM  
Anonymous Katja zei...

Pffff, laat maar..... staat weer de hele link er niet op. Ik durf hier niet meer te komen voorlopig :(

Het was dus een leuke kaart van een kat met een kerstmuts op, die zong "O Christmas Tree, O Christmas Tree, your ornaments are
History"

maandag, december 24, 2007 3:12:00 PM  
Blogger marga zei...

Oh Katja, het spijt me dat je zo'n moeite hebt met Blogger. Sorry meid, en harstikke lief dat je het evengoed geprobeerd hebt. De eerste link heb ik copy/paste gedaan, en ik krijg een foto met tekst, maar geen geluid of beweging.
De tekst is in ieder geval voor meneer Ben heel toepasselijk :-)

maandag, december 24, 2007 3:50:00 PM  
Anonymous Katja zei...

O sorry als ik de suggestie wekte dat er echt geluid en beweging bij moest zitten...het is gewoon een geinig plaatje dat ik wel toepasselijk vond. Maar ik wilde eerst ipv de link het plaatje erin zetten, maar dat kan sowieso niet bij de reakties. En toen kreeg ik weer dat ik de link maar half kon zien...maar jij dus wel helemaal ????

maandag, december 24, 2007 4:22:00 PM  
Blogger marga zei...

Hewt is inderdaad een beetje verwarrend. Ik krijg een bericht binnen dat er een reaktie geplatst is, en word dan hierheen gestuurd
/marga/2007/12/kerstmis.html En vervolgens heb ik gewoon m'n muis van links naar rechts over de link laten gaan, en als je het donkere rechtergedeelte van de pagina bereikt moet je gewoon doorgaan, dan krijg je alles erop.
Het is dus wl gelukt, en het is een geinig plaatje :-) Dank je wel.

maandag, december 24, 2007 4:46:00 PM  
Blogger marga zei...

OK, dat mislukt bij mij dus ook. Katja, als je gewoon naar mijn bericht op m'n weblog gaat, dan zie je eronder het tijdstip van dat bericht. Klik daarop en je zieet wat ik bedoel

maandag, december 24, 2007 4:47:00 PM  
Anonymous Anoniem zei...

Ben het is ook voor jou kerst hoor, gezeur dat jij je niet met de kerstboom mag bemoeien.
Ik heb hier van die engeltjes die er niet eens naar omkijken of zijn ze gewoon nog niet op het idee gekomen? Niks zeggen hoor!!!
Fijne dagen Marga en moeders.
marijke

dinsdag, december 25, 2007 10:58:00 AM  
Anonymous Katja zei...

Okee, nu zie ik pas dat je die reakties ook onder het weblog kan lezen...ziet er veel mooier uit dan die bloggerreaktiepagina ! En ik zie dat inderdaad de hele link er staat in mijn eerste bericht :)

dinsdag, december 25, 2007 1:52:00 PM  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina