maandag 22 oktober 2007

PM

Vandaag voor het eerst naar PijnManagement in het Jan van Breemen Instituut geweest. Ik moet zeggen dat het me goed bevallen is. Het is een groep van 8 oudere vrouwen (mannen schijnen nooit last te hebben van chronische pijn ;-) Drie begeleiders: een psychologe, ergotherapeute, fysiotherapeute.

Er wordt vooral relaxed gedaan, en graag positief, niet steeds allerlei huilverhalen, hoewel ook daar ruimte voor is. We hadden vooraf flink wat huiswerk moeten maken: vragenlijsten invullen (alweer) en een hoofdstuk uit een boek lezen. We hebben ieder de doelen geformuleerd die we willen bereiken met deze groepsbehandeling.Voor mij: makkelijker worden, meer plezier hebben, woedeaanvallen/stress leren hanteren, lichamelijke conditie verbeteren.

Een week geleden schoot ik helemaal in de stress bij de gedachte aan al dat huiswerk, en die 2 dagen per week op het JBI, zodat ik bijna wou gaan voorstellen om de behandeling maar uit te stellen (ivm mam's conditie, thuiswerken etc.) Gelukkig zag ik bijtijds het licht, en besloot gewoon te gaan en te zien wat er van komt, en vooral te proberen om het een beetje leuk te maken....en dat is dus gelukt.

Beetje teleurstelling ook: de hydrotherapie viel tegen.Een prachtig groot zwembad met 34 graden water. Binnen 5 minuten had ik het koud, en kreeg ik zware rug- en nekpijn. Ik kon me onmogelijk ontspannen, zelfs niet met een drijfplankje. Vroeger kon ik zo lekker zwemmen, met m'n kop onder water bij iedere slag, op en neer ..... Dat kan ik dus vergeten: zeker geen gewoon zwembad meer voor mij, en ik moet nog afwachten in de volgende sessies of zwemmen uberhaupt een goede optie is voor mij. Want zwemmen is niet per definitie altijd goed, werd me verteld.

Donderdag weer naar het JBI. Dit keer moeten we tijdschrijven, 2 dagen. Ieder half uur noteren wat je doet, hoeveel pijn je hebt, en hoe vermoeid je bent. Laat er nou 's nachts bij mij ook ingevuld worden .... 2.30 uur Ben voeren .... 4.15 uur Ben voeren....Ik weet nu al dat ik op enig moment opmerkingen hierover ga krijgen.

1 reacties:

Nadine zei...

Hehe, ja, ik geloof ook wel dat je vraagtekens bij de nachtelijke activiteiten kunt verwachten... ;-)

Maar ik vind het super dat het je zo goed bevallen is ;-D
Liefs,
Nadine.

woensdag, oktober 24, 2007 10:50:00 PM  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina