woensdag 31 oktober 2007

Mam gevallen, katten en brandweer

Vanmiddag kwam ik thuis uit m'n werk, deed de deur open, en hoorde mam roepen "niet schrikken maar ik lig in de keuken"...
Bij het aanrecht op de grond, in een hoek, hoofd en schouder tegen de muur, benen in de knoop.... was alert en goed aanspreekbaar, maar wel angstig, beetje warrig en huilend. Logisch.

Ze is bij het begin van de keuken gevallen, heeft zich over de vloer naar het aanrecht gesleept, haar dure bril veilig gesteld door hem op het aanrecht te leggen, en toen zitten worstelen om overeind te komen. Wat natuurlijk onmogelijk is. Ze denkt dat ze een half uur zo gelegen heeft, maar weet niet meer hoe ze gevallen is.

Ik heb even gepraat en gekeken, en toen toch 112 gebeld.
Ambulance kwam, ze hebben mam onderzocht. Het leek mee te vallen, maar haar artrose-knie was heel erg dik.
Geen risico genomen, ook omdat niet duidelijk was waarom ze gevallen is - ze is tenslotte CVA-patiente - en dus moest ze naar het ziekenhuis voor foto's van de knieën, en consult met een neuroloog.

Daarvoor was echter wel de brandweer nodig, want haar vervoeren over de trap deden ze niet. Binnen de kortste keren enorm gestommel op de trap, deur ging voorzichtig open, de eerste brandweerman vroeg: mevrouw, waar zijn de katten....vanwege het brandweer-waarschuwingsplaatje op de deur. Dat werkt dus uitstekend!
Er kwamen 10 kerels het huis in, mam op de brancard naar voren naar de slaapkamer, balkondeur open, en de brandweerwagen op straat bracht met een hoogwerker een plateau tot voor de deuropening. Hele stampei buiten, verkeer werd omgeleid over de trambaan, veel publiek.


Op de eerste hulp was het gelukkig heel stil, foto's wezen uit dat er niks gebroken was, neuroloog kon niks ontdekken, en toen werd eindelijk geprobeerd of ze überhaupt kon zitten en lopen. En jawel: gearmd met de neuroloog en mij kon ze zelf naar de wc. We zijn 'm daarna als een haas gesmeerd, met de taxi, mam op kousenvoeten, terug naar huis. Ze moest zelf 2 trappen opklimmen en dat is gelukt.

Het gaat momenteel vrij aardig. Morgen en overmorgen komen mijn broers "oppassen" zodat ik naar PM en naar m'n werk kan. De katten heben moeten afzien, want ze hebben 2 maaltijden moeten missen, maar Joris had op tijd z'n insuline, en Ben heeft al weer aardig gegeten.

11 reacties:

Nadine zei...

Hemeltje!! Wat een schrik zeg, en wat een tumult!!
Gelukkig is alles in orde met mams ;-) Heel veel beterschap voor haar.

Wel érg lief van die brandweerman... ik zie het helemaal voor me, voorzichtig koppie om de hoek ;-))
Zo'n bordje moet ik trouwens ook eens zien te vinden :-S

Liefs,
Nadine.

donderdag, november 01, 2007 7:25:00 PM  
marga zei...

Dank je wel Nadine.Het gaat vandaag gelukkig vrij aanrdig. Alleen durft mam niet meer in de keuken te komen. Dat vraagt dus nog wat aandacht ;-)

Die stickers vind ik echt belangrijk. Ik heb even voor je gezocht. Hier kun je ze kopen:
http://tinyurl.com/2lblpp
of je zou de Rasclub Maine Coon even kunnen mailen, want daar heb ik ze indertijd gekocht: info@rasclubmainecoon.nl Je hoeft er geen lid van te zijn. Succes!

donderdag, november 01, 2007 7:54:00 PM  
Nienke zei...

o jee, ik zie het spektakel helemaal voor me. Vond ze het niet eng om via de hoogwerker naar de ambulance te gaan ? Gelukkig heeft ze niets gebroken.
De katten lijken zich op zulke momenten te beseffen dat ze zich voorbeeldig moeten gedragen he ?
Groetjes Nienke

donderdag, november 01, 2007 9:50:00 PM  
marijke zei...

Jeetje Marga. Kom even hier kijken omdat ik idioot genoeg vanacht van Ben heb gedroomd. Raar he? En nou zie ik dat gedoe met je moeder. Ik heb het vaak gezien hier dat het met de brandweer moest met die rare trappen hier. Ik hoop dat ze er niet teveel last van krijgt, ze moet toch erg geschrokken zijn. Jij trouwens ook, dit gaat je niet in de koude kleren zitten.
Ik heb een glazen tussendeur nu, die ik dicht heb als ik weg ben, en daar zit ook zo'n sticker op.
Sterkte weer jullie twee!!

vrijdag, november 02, 2007 10:30:00 AM  
marga zei...

@Nienke:
mam heeft totaal geen weet gehad dat ze buitenom met een hoogwerker van de brandweer uit huis is gehaald. Ze was zo over haar toeren... Ze vindt het nu jammer dat ik er geen foto's van gemaakt heb :-)
De katten had ik al opgesloten voordat de brandweer kwam. Da's altijd het eerste om te doen als er vreemden over de vloer komen.

@ Marijke:
ik was gisteren blijkbaar toch een beetje gevloerd. Had PijnManagement: eerste 2 uren praten, en daarna een uur ontspanningsoefeningen. Ik was binnen 30 seconden in slaap en heb er niks van meegekregen helaas. Ze hebben me maar zo gelaten, lekker 20 minuten gedut ;-)

vrijdag, november 02, 2007 5:10:00 PM  
Nadine. zei...

Agus, wat sneu... Ik kan het me wel indenken hoor, hopelijk durft ze die horde ook snel weer te nemen. Succes voor jullie beiden ;-)

Super bedankt voor de tip!! Ik ga er meteen achteraan. Echt mijn grootste angst: dat niemand aan m'n schatjes denkt in geval van nood. Nou zou dat waar we nu wonen niet gebeuren, maar er staat een verhuizing op stapel.... ;-))

vrijdag, november 02, 2007 8:25:00 PM  
marga zei...

@ nadine:
heb ik iets gemist of verdrongen? Ga je verhuizen? Had ik dat horen te weten....soms weet ik m'n eigen naam niet eens meer lijkt het wel....pfffttt

zondag, november 04, 2007 7:57:00 AM  
Nadine zei...

Haha, nee hoor Marga, geen zorg ;-))Had het je nog niet verteld.

Nadat de schatjes over de schrik heen zijn, zullen ze het hoop ik super vinden. Eindelijk hun eigen kamertje, veel meer ruimte, en in het voorjaar eindelijk een heuse ren voor ze... :-D
Ik glunder al vast voor ze, zelf vinden ze het nu alleen maar lastig dat we er zo weinig zijn...

De stickers zijn besteld! :-D dank je wel, dikke knuf voor je, je bent een schat!
Groetjes Nadine.

maandag, november 05, 2007 8:11:00 PM  
Maret zei...

Jeetje Marga, wat een schrik! En wat een avontuur [achteraf]. 10 brandweermannen, dat gebeurt niet zomaar iedereen en goed dat hij zo op het plaatje lette! Op het volgende logje zie ik haar weer vlijtig plakken dus ik neem aan dat ze de schrik teboven is!

Groetjes,
Maret

vrijdag, november 16, 2007 2:37:00 PM  
marga zei...

@Maret: niet echt....zie mijn bericht van vandaag

vrijdag, november 16, 2007 11:26:00 PM  
rimalda zei...

Beste Marga,

Ik probeer u een mail te sturen, maar kan uw email niet vinden. Mijn kater Mickey heeft ook een nierprobleem maar beginneng gelukkig. Ik wil u bedanken voor al uw tips.

Groetjes, Rimalda Bent
Email: rimaldabent@orange.nl

maandag, november 19, 2007 7:32:00 PM  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina