zaterdag 25 augustus 2007

Brokkenpiloot Ben

Vandaag was m'n eerste vakantiedag. Ik verheugde me op een lange vrije middag in de zon, maar moest eerst vanochtend poetsen en boenen, en op de hometrainer. Daarna lekker gedoucht en haren in de krullers gezet (jawel ....ik probeer nog steeds er een beetje fatsoenlijk uit te zien), en was in de keuken bezig toen ik een hoop lawaai en geraas in de woonkamer hoorde, en toen een luide plons.... Ik wist onmiddellijk wat er gebeurd moest zijn: Ben lag te slapen bovenin zijn blauwe boom, 2 meter hoog, en was - waarschijnlijk in een heftige droom - uit z'n plateau gevallen, en met z'n kont in de drinkbak beland. Verdwaasd keek hij om zich heen. Ik controleerde z'n achterhand, maar alles leek OK. Dus ik kon eerst gaan dweilen.

Na de lunch ging ik de katten voeren, en zag toen dat Ben z'n poot bloedde. Met enige moeite en hulp van mam zag ik dat de nagel van z'n rechterteen over de lengte in tweeën gespleten was tot op het leven. Gelukkig is er vrij dichtbij een dierenarts die op zaterdagochtend open is. Ze stond al met één been buiten de deur, maar beloofde op me te wachten (ontzettend aardig omdat we daar geen klant zijn). Krullers uit m'n haar gerukt, Ben in z'n draagmand, en toen de auto halen. Gelukkig kwam ik onderweg m'n buurmeisje tegen die bereid was mee te gaan om de auto ergens te parkeren bij aankomst op de praktijk, zodat ik daar geen zorg over had. We werden door een heel ontvangstcomité opgewacht. Met 4 vrouwen hebben we hem in de houdgreep genomen (Ben houdt niet van mannen) en de dierenarts trok zonder verdoving de nagel eraf....Ben gaf geen kik. Daarna bleef hij rustig in de armen van de assistente die gewoon helemaal over hem heen was gaan liggen. Hij kreeg een prachtig verband om z'n poot, en op mijn verzoek een pijnstiller die volgens de dierenarts OK was voor hem ( vanwege zijn nieren en prednisolongebruik is dat altijd een probleem). Ik moet nog uitzoeken wat het nou precies is.

Al met al was ik slechts € 45,- kwijt.....niet te geloven. Ik denk dat de spoedkliniek 3x zo duur was geweest. Het verband was er trouwens binnen 1 minuut weer af. Je ziet dat hij er meteen een stuk rustiger uitziet.


3 reacties:

marijke zei...

Malle Benneke jongen toch. Je moet toch echt beter opletten als je in zo'n hoge boom ligt.
Die bomen zijn ontzettend fijn voor ze maar niet zonder risico vind ik. Quarius was een keer zo door het dolle heen dat hij de boom inknalde en met zijn borst tegen de hoek van één van de plankjes aansloeg. Hij viel achterover en bleef echt een tijdje op de grond liggen hijgen. Ik schrok me rot en wilde al de mand pakken, maar het bleek mee te vallen. Gelukkig is het plankje later door hun gerag aan één kant losgeslagen en ik laat het maar zo.

zondag, augustus 26, 2007 11:37:00 AM  
wendy zei...

Oh oh, die Ben toch! Dat ze zijn nagel er gewoon uit konden trekken trouwens, ik dacht altijd dat het dan heel hevig zou gaan bloeden, maar dat is dus niet zo? Gelukkig gaat het zonder verbandje ook goed (ik vond het blauwe 'sokje' er wel leuk uit zien eigenlijk ;-)).

Groetjes,
Wendy

maandag, augustus 27, 2007 9:17:00 PM  
Maret zei...

Jeetje die Ben. Hij heeft ook iedere keer weer wat anders dat gekke mannetje. Gelukkig is ook dat weer achter de rug. geniet van je vakantie meisje.

dinsdag, september 04, 2007 6:59:00 PM  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina