MARGALI'S WEBLOG

 Mijn foto
Naam: marga

zondag 28 mei 2006

Hmm, gisteren was ik wel goedgemutst.....vandaag is het een beetje prut. Ik doorloop een leerschool die ik graag gemist had. Ik begin m'n naiviteit een beetje te verliezen (misschien wel goed) en begin te leren dat ik me in juridische steekspelletjes vooral niet dingen persoonlijk moet aantrekken. Het valt niet mee om me te realiseren dat dit probleem met m'n werkgever nog wel eens een enorm lang verhaal zou kunnen gaan worden. Ik heb me voorgenomen om te proberen - als de kruitdampen opgetrokken zijn - nog steeds op mijn 2 benen recht overeind te staan.....en ik hoop dat het me lukt.

Met Joris gaat het volgens mij wel aardig. We hebben nu een goede routine. Het spuiten gaat goed, en het eten was nog het minst moeilijk. Ik gaf hier toch al eigenlijk "free-feeding" maar dan wel op verzoek (ik kan hier immers geen voer laten staan vanwege 3 verschillende dieten). Ik heb alleen het tijdstip van de twee natvoermaaltijden vlak voor het insuline-spuiten een beetje moeten aanpassen....
Hier is ons schema (en Joris houdt zich er naadloos aan: 3/4 kuipje natvoer en 40 gram brokjes per etmaal):


6.30 uur:
1 kwart kuipje natvoer + daarna insulinespuit (2 eh) + 4 snoepjes
daarna nog bodempje brokjes

12.00 uur:
bodempje brokjes (doet m'n moeder...ik werk)

14.30 uur:
1/2 van een kwart kuipje natvoer plus bodempje brokjes

17.30 uur:
bodempje brokjes

18.30 uur:
1 kwart kuipje natvoer + daarna insulinespuit (2 eh) + 4 snoepjes
daarna nog bodempje brokjes

22.00 uur:
1/2 van een kwart kuipje natvoer plus paar brokjes

24.00 uur:
bodempje brokjes

3-4 uur:
bodempje brokjes

En het lijdend voorwerp ligt intussen een groot deel van de dag zo:

woensdag 24 mei 2006

Afgelopen maandag is Joris gecontroleerd: hij was wat gedaald van 22.8 naar 18.4 op 2 x 2 eh per dag. Liesbeth was zeer tevreden met dit begin: we zijn pas sinds afgelopen donderdag aan het spuiten. Ik moet nu verdergaan met 2 x 3 eh per dag. En volgende week maandag weer controle.

Liesbeth was erg blij met mijn tip (afkomstig van het Suikerkatten-forum) dat Caninsulin sinds kort nu 6 weken houdbaar is: ze hebben dat bericht nooit ontvangen van Intervet. Ik zet het hier maar neer want wie weet heeft iemand anders nog iets aan die tip. Raar toch dat de communicatie van die bedrijven richting dierenartsen vaak zo gebrekkig is als het om dit soort dingen gaat.

De dunnere spuitjes die ik van iemand van de suikerkattengroep kreeg toegestuurd zijn geweldig. Korter naaldje, en veel makkelijker om het spuitje te vullen

Ik ben m'n spuittechniek aan het verfijnen.
Heb geleerd dat ik nooit met een laatste spuit moet spuiten. Maandagochtend zwiepte Joris met z'n staart de gevulde spuit van het aanrecht, en die belandde rechtstandig trillend in de vloer: Bull's Eye!! Probleem was dat het m'n laatste spuit was, en 4 uur later moest Joris bij Liesbeth zijn voor controle, en zonder spuit was dat zinloos natuurlijk. Ik heb bliksemsnel de spuit eruit getrokken, schoongeveegd met een tissue (ik had geen alcohol) en alsnog gespoten. Hartstikke fout natuurlijk, want spuiten met een vuile naald geeft risico op infektie; ik gok er maar op dat die naald nauwelijks kans kreeg om vuil te worden. Ik hoop dat het meevalt.

Joris heeft nogal strak vel: een tent maken om de spuit in te steken is niet zo makkelijk. Als ik snoepjes voor hem neerleg dan strekt z'n kop naar voren en wordt z'n vel op schouders en rug nog strakker. Ik geeft de brokjes nu op een weegschaal, dus verhoogd. En nu is het makkelijker om een tent te maken.

Joris z'n voedingsschema is door Liesbeth goedgekeurd. Iedere paar uur krijgt hij eten, met als hoogtepunten een bak natvoer vlak voor het spuiten. En verder daaromheen iedere paar uur brokjes of nog een beetje natvoer. 's Nachts voeren doe ik toch al 2 jaar, dus da's niks nieuws.

Sinds de verhoogde dosis afgelopen maandag begint Joris eindelijk op te knappen. Hij wordt steeds meer zichzelf: begint weer aan bloemen te knagen als ik niet snel genoeg met voer kom, zit Coco weer als vanouds achterna, is alert en verstopt zich niet meer onder het bed.

Ben snapt het alleen niet helemaal.....krijg Joris nu opeens ook spuitjes??? Opeens staat Ben niet meer in het middelpunt van alle zorg ....effe wennen voor hem.

zaterdag 20 mei 2006

Ik hou met ups en downs het hoofd boven water. Soms wordt de stress over m'n werk te groot, en dan zie ik soms rood voor de ogen. Het gaat dan altijd om onbenullige dingen die mis gaan, en die een uitbarsting veroorzaken.

De stand van zaken op dit moment is dat mijn werkgever mij weliswaar een "behoud van funktie" heeft aangeboden in de nieuwe organisatie, maar weigert om de nodige aanpassingen te doen zodat ik die funktie ook kan vervullen. Mijn werk is al 15 jaar aangepast aan mijn fysieke mogelijkheden: zowel de werkplek als de funktie, omdat ik anders niet kan werken. Er staat nu bij mijn werkgever genoteerd dat ik de funktie niet ga vervullen, terwijl ik toch duidelijk heb geaccepteerd, maar wel vriendelijk heb geinformeerd hoe ze e.e.a. denken aan te passen. Ze piekeren er echter niet over om over aanpassingen te praten. Dit gaat dus niet goed. Ik wacht nog op een brief waarin ze hun mondelinge reaktie bevestigen. En dan is het woord weer aan mijn advocaat en mij.

Ik heb de afgelopen weken heel erg gehoopt dat het nog goed zou komen, dat er overleg zou komen en een oplossing. De spanning was dan ook groot. En intussen gebeurden hier allerlei dingen. Het meeste ben ik al weer vergeten. Onbelangrijk.

Het werd warm weer. Na een periode van slecht eten (net nu ik een enorme voorraad nieuwe kuipjes Royal Canin Urinary had aangeschaft) begon Joris opeens beter te eten. Hij kreeg meer natvoer, en dat werd helemaal een succes toen ik de lactulose er niet meer in deed, en die op een andere manier gaf. Opeens ging hij lekker eten, en kwamen er flinke plassen....vanwege meer natvoer, dacht ik. Maar de laatste 10 dagen werden de plassen wel erg groot en vaak gedaan. Ik werd ongerust, en afgelopen dinsdag testte ik zijn urine. Mijn angst werd bevestigd: glucose ++++ Omdat hij al gegeten had kon er geen bloedtest gedaan worden. Die dinsdag was ik erg in angst, en dacht niet dat ik dit nog kon verwerken. Het werd me te veel.

Woensdagochtend zaten we bij Liesbeth, en inderdaad: Joris heeft diabetes. Heel duidelijk geval. Ik kreeg uitgebreid instruktie hoe ik insuline moet spuiten, flesjes insuline en spuiten mee, en daar gingen we weer. Eerst nog oefenen met water en een sinaasappel, en donderdag ging het voor het echie... Het lukt heel aardig. Ik ben natuurlijk meteen lid geworden van het
Suikerkattenforum, en daar kan ik al mijn zorgjes en onzekerheden kwijt. Ik heb daar al een betere manier opgedaan om Joris te spuiten, want ik kon door die lange haren niet zien wat ik deed. Het gaat nu beter. Ook stuurt iemand van het forum mij een stelletje kortere en fijnere spuiten om te kijken of die beter bevallen. Ontzettend aardig.
Joris blijft heel rustig, en is tijdens het spuiten alleen maar bezig met z'n Trovet snoepjes die ik voor hem neerleg. Maandag controle om te zien hoe het gaat. De instelperiode is vaak het lastigste begrijp ik. Hopelijk valt het bij ons mee.

Deze ellende met Joris heeft me op een of andere manier op een ander niveau getild, en in plaats van verslagen voel ik me nu strijdlustig over m'n werk. Daarnaast slaat het verdriet toe: volgend jaar zou ik daar 30 jaar onafgebroken in dienst zijn geweest....ik heb er zo vreselijk hard gewerkt omdat ik zo trots op de zaak was....