MARGALI'S WEBLOG

 Mijn foto
Naam: marga

donderdag 20 april 2006

Marga de katten"fluisteraar" ;-) .... hah!
Ik stond vanmiddag in de keuken, uitkijkend over de achtertuinen (waar vorig jaar Missy ronddwaalde). Opeens hoorde ik gekrijs: vechtende katten in de tuin. Er lopen daar een paar rotzakken rond. Met rubber handschoenen nog aan liep ik snel via de poezenkamer naar het balkon...het gekrijs was weer veranderd in een luid geloei. Voordat ik het wist gaf ik een paar keiharde schreeuwen, en klapte hard in m'n rubber-handschoen handen....en prompt werd het stil. En het bleef stil. Rust weergekeerd... Scheelt misschien een AIDS-gevalletje, of een paar diepe wonden. Moet ik vaker proberen. Ik hou m'n hart vast voor de zomer.

De afgelopen weken heb ik me stil gehouden. Op m'n werk gaat het heel moeilijk: ik ben als enige op m'n afdeling nog volkomen in onzekerheid. Mijn advocaat heeft een goeie en positieve brief geschreven waarin duidelijk gemaakt wordt wat mijn (on)mogelijkheden zijn. Niets nieuws: men is al jaren op de hoogte van mijn situatie. Toch is mij een funktie aangeboden, zonder een woord te zeggen over de nodige aanpassingen. Ik wacht nog steeds op antwoord ....

De stress begint zich wel te wreken. Ik probeer zoveel mogelijk normaal door te gaan, en vaak lukt dat wel. Maar de stress blijft toch ergens...ik krijg fysieke problemen: een schouder met een pijnlijk gewrichtje waar morgen de manueel therapeut even mee gaat stoeien. Waarschijnlijk een restant van de borstontstekingen, die zoveel pijn deden dat ik verkrampt raakte. Nu nog wat stress er bovenop en klaar is kees.
Maandag moet ik weer naar de tandarts: er is een vulling (of is het een oude kroon?) gebarsten .... ik weet het niet eens. Was zo opgelucht dat de tandarts een concrete aanleiding ontdekte voor mijn kiespijn, en dat het niet een opvlammende aangezichtspijn is. Misschien klem ik 's nachts m'n kaken teveel op mekaar door de stress?

Met de katten gaat het goed. Ben gedraagt zich prima, Joris heeft me flink bezig gehouden omdat hij toch zijn gloednieuwe dieetkuipjes niet meer lustte. Ik geef hem nu maar weer wat minder blikvoer (anders moest ik het steeds weggooien) en nu gaat het beter. Wat het is met die knul? Vorige week z'n plas laten controleren maar die is toch prima, perfekt zelfs.
En Coco ...die blijft zichzelf en gaat rustig haar gangetje.

Ik heb weer heerlijk met bloeiende plantjes zitten rommelen op m'n balkon. Nu moet de zon nog gaan schijnen.


zaterdag 8 april 2006

ggrrr....die smiecht van een Ben begint steeeds meer z'n grenzen te trekken. Al een paar keer heb ik gemerkt dat hij z'n plas afknijpt als ik het schaaltje onder z'n kont duw. Is natuurlijk niet goed. Ik zal eens kijken of een weekje overslaan helpt.

Andere grenzen zoals "Ben snoept nooit" en "Ben jat niet van de anderen" worden opeens ook verlegd. De Trovet-snoepjes zijn vanochtend érg lekker, en hij heeft al een paar keer van Joris z'n vernieuwd RC Urinary natvoer proberen te jatten....
Dus die moet ik voortaan ook in de gaten houden.

woensdag 5 april 2006

Het lijkt erop dat de haarbalpasta die ik gistermiddag aan Joris gaf, misschien samen met die extra Lactulose (?) ervoor gezorgd heeft dat hij een heleboel haar is kwijtgeraakt. In z'n poep zat tenminste een halve kattenjas, en na het poepen begon Joris lekker te eten, zelfs van z'n brokjes. Ik moet eens proberen te onthouden om hem 2x per week die pasta te geven. Misschien helpt dat.
Ben en ik hebben een soort stilzwijgende afspraak dat ik hem niet dwing maar met zachte hand heel even probeer over te halen om z'n spuiten te accepteren. Lukt het niet, dan krijgt hij de ruimte.

Ik had mijn plantenbakken van de vloer af gehaald en op steunen gezet. Maar dat veroorzaakte een werkelijk énorm probleem !!! Coco was totaal verontwaardigd dat ze niet meer op de balustrade kon springen om daar te ontbijten. Helemaal ontregeld...
Daar was dus maar één oplossing voor.....vrouwtje heeft gisteren een krabpaal gekocht voor buiten op het balkon. Ik ben de tel kwijt hoeveel klimbomen en krabpalen hier staan...maar ze worden állemaal gebruikt. Wat is ze toch mooi, mijn meisje. Ik heb het zelden over haar, maar geloof maar gerust dat ze hier ruim aandacht krijgt.
Als je op de foto's klikt krijg je een vergroting.


dinsdag 4 april 2006

Nou dat gaat lekker hier, maar niet heus ...
Ben is nu wisselend met spuitvoer. Vanochtend had hij na anderhalve spuit genoeg, maar ik ging toch even door....hij weigert me te vaak nu. Dus dat werd echt linke soep, en heel lelijk grommen ... toch heb ik het voor elkaar gekregen. Hij is de lievigheid zelve ... maar toch blijf ik op m'n hoede. Hij eet verder zelf redelijk, dus ik zal de teugels niet te strak aanhalen.
Joris eet momenteel echt heel slecht, ook een beetje vuile broek, dus mogelijk hangt er hier een virusje. Coco heeft ook al zitten persen bij het poepen. Gelukkig geen diarree.

Potverdorie ...je kunt zien dat ik vandaag geen goeie dag heb. Ik begon Ben's spuitvoer klaar te maken, met Joris achter me zittend op de wasmachine....schreeuwend om zijn traktatie: hij krijgt namelijk altijd het schoongeschraapte bakje met een laagje water zodat hij lekker gaat slobberen. De ketel water stond op het gas, a/d met alvast lactulose er doorheen gemengd stond klaar, en toen liep ik naar de kamer om mam iets te zeggen. "Joris, áfblijven" zei ik nog....en toen vergat ik hem.... Resultaat: leeg bakje a/d + lactulose...en dit voor een gruiskat die momenteel een beetje aan de dunne is. Dat wordt de komende 24 uur dus afwachten wat er gebeurt. Blijkbaar is Joris niet te ziek om die a/d bliksemsnel naar binnen te werken...de rotzak luistert slecht.

zondag 2 april 2006

Er is iets mis met Ben. Al 3 dagen protesteert hij flauwtjes tijdens het spuitvoeren. Ik ben een paar keer gestopt en heb de spuiten maar in de gootsteen leeggespoten. Maar vandaag begon hij te grommen tijdens het spuiten. Na afloop stond Joris hem in de weg (die wil altijd even kijken of er soms overheerlijke a/d in Ben z'n kraag zit) en toen begon hij te blazen....
Ook had hij vandaag opeens weer een vuile broek: zachte poep die volgens Liesbeth inderdaad veroorzaakt kan worden door de Prednisolon. Al met al reden om eens op z'n kattenbakgedrag te gaan letten. Z'n urine was prima (ha die Herman!!): gl- / prot + / pH 6.0 / bl- (pH is beetje erg laag ....)
Hij ligt ook weer de godganse dag te slapen..... geen goed teken. Hopelijk waait het weer over.

zaterdag 1 april 2006

Dweezel,
overleden op donderdag 30 maart.
Goeie reis lieverd, je hebt nu geen pijn meer.
Je vriendje Noppes zal je missen (en Gizmo denk ik ook).
WitchPower is ontroostbaar,maar Speedy zal goed voor haar zorgen.


Hier is Dweezel's pagina, gemaakt door Speedy