MARGALI'S WEBLOG

 Mijn foto
Naam: marga

zondag 26 maart 2006

Z ...wat mij betreft is het lente. Gisteren heb ik plantjes gekocht, een paar pijnstillers geslikt, en toen een flink stel bloembakken gevuld. Ik moest even iets hebben om mijn gedachten te verzetten, en met m'n handen bezig te zijn met iets moois. Misschien een beetje tuttig, maar ik vond het een kick om vanochtend te zien dat er al flink wat viooltjes tevoorschijn waren gekomen.
Met dit soort klusjes merk je trouwens hoe onhandig het is om niet in een huis met een tuin te wonen: ik moest nu smerige bakken op m'n mooie parketvloer neerzetten...maar och, die is goed schoon te maken.

De katten moesten natuurlijk alles besnuffelen, en ze kregen meteen een waarschuwing van me: de eerste die rotzooi gaat zitten maken krijgt een week geen Trovet-snoepjes!! Prompt dook Ben met z'n neus in de heideplant en nam een hap uit de bloempjes...hij lust toch geen snoepjes ;-)

Het gaat met de katjes goed. Ben eet lekker, en voelt zich prima zo te zien in z'n zomerjasje. Joris is nu begonnen aan de RC Urinary kuipjes vernieuwde stijl. Een paar testkuipjes die ik toegestuurd kreeg van Royal Canin vielen ontzettend goed in de smaak. Dus grote opluchting: aan dat moeizame eten van die oude kuipjes is nu een einde gekomen.



woensdag 22 maart 2006

Vandaag heb ik een brief gekregen.
En kreeg daarin een baan aangeboden :-(
En verder kan ik even niks zeggen.....
Ikke wachten .... jullie wachten..... sorry lieverds.

Kan nog wel zeggen dat ik heel relaxt gewerkt heb. Ik weet niet hoe het komt, maar ik voel me heel rustig. Het gaat zoals het gaat....

Benneke en Joris liggen nu heerlijk naast elkaar op m'n bed. In diepe rust, buikjes omhoog, poten in de lucht. Wat wil je nog meer. Coco heeft zich weer eens nuffig teruggetrokken in "haar" poezenkamer. Mam kijkt naar het dansen op tv en geniet met volle teugen. En ik zit met laptop op schoot, een soort web-visite-kaartje te maken voor het schoonmaakbedrijf van familie van een collega. Lekker frutselen...valt nog niet mee om de goede wervende tekst te vinden. Ik ben natuurlijk ook maar een leek, maar goed..het is ook maar een probeerseltje.

dinsdag 21 maart 2006

Vandaag alleen maar goed nieuws!
Allereerst even over dat katje dat niet meer gewenst was: het mag nog even blijven. De eigenaar heeft contact opgenomen met Utrecht waar hij onderzocht gaat worden. Ik hoop dat ze een oplossing vinden.

Ben is vanochtend bij Liesbeth geweest. De bloedtest was beter dan we durfden hopen; zijn calcium is gedaald van 4.33 naar 3.64 ( normaalwaarden 2.50 - 3.09) Ook zijn crea was gedaald. En hij weegt nu 8.1 kilo ! Liesbeth zegt 8.0 maar mijn weegschaal is beter ;-)

Narcose was dus geen bezwaar. Hij kotste nog even een flinke haarbal uit,en is toen van 3 winterjassen ontdaan. En flank plus de hele onderbuik zijn nu kaalgeschoren want die waren niet meer te redden. Hij laat zich trouwens niks meer afpakken: bloed afnemen vereist 2 liefst grote assistentes, en ik doe een stapje terug zodat hij mij niet associeert met deze inbreuk op z'n privacy. Hij ligt nu bij te komen, en ik ga ook een dutje doen: heb nu 2 nachten door Ben nauwelijks geslapen. Hij heeft de hele nacht geschreeuwd. Waarom ????? Na ja....als z'n haar maar goed zit. En nu op naar morgen. Alweer een heftige dag, want ik denk dat we allemaal toch op die dag bericht gaan krijgen.

MIEKE: HEEL VEEL STERKTE MORGEN !!! IK DENK AAN JE.

maandag 20 maart 2006

Ah man, wat voel ik me machteloos. Zeer waarschijnlijk is er vandaag een plaskater naar het asiel gebracht die gedumpt is door z'n baasje. Al twee jaar plasproblemen, werd wel behandeld met antibiotica en blaasontspanner maar hoe vaak? kreeg een gruisdieet maar werd vrij buitengelaten vanwege het binnenplassen (en wat heeft een dieet dan voor zin) ...... maar geen foto's, geen pijnstiller, geen hormoonspuit, geen amitriptyline. Ik noem maar eens wat zijstraten.
Advies van de dierenarts (volgens de eigenaar): inslapen of helemaal buiten zetten....Of ik nog een oplossing wist, werd me door een familielid van de eigenaar gevraagd. Maar dat was al te laat: eigenaar had er geen zin meer in.... Arme arme kater.

Ben krijgt vanavond tot 23.00 uur nog eten. Daarna nuchter: morgenochtend zitten we bij Liesbeth voor eerst een bloedtest en daarna als het mogelijk is een narcose om hem van z'n klitten te ontdoen. Hij zit helemaal vol. Misschien dat ik met een reuze-sphynx thuiskom.
Ik heb wel een beetje de "senuwe" .....

vrijdag 17 maart 2006

Over m'n werk:
vandaag bericht gekregen dat ik volgende week bericht krijg ....

Over Benneke:
a.s. dinsdag om 9 uur moeten we bij Liesbeth zijn. Hij zit vol met klitten, liever gezegd joekels van klitten die vast op de huid zitten en trekken. Hij moet daar last van hebben, dat kan niet anders. Eerst moet bloedonderzoek gedaan worden om te zien hoe hoog de calcium nu is... Liesbeth wil namelijk graag wel weer een Benneke terugkrijgen na de narcose...(en ikke ook). Ik hoop dat het gaat lukken, of dat ze een oplossing weet te verzinnen, want die klitten MOETEN weg!

dinsdag 7 maart 2006

Tenzij er een klein wonder gebeurt, raak ik mijn werk kwijt. Vanochtend hoorde ik dat tijdens een telefoongesprek, vervanging van het gesprek dat ik had moeten hebben toen ik griep kreeg. Vreemd idee: op 1 september 1969 kwam ik in dienst als meisje van nt 18 jaar. Kon niet typen, kon niet telefoneren ..... dat het waarschijnlijk z gaat eindigen is onverteerbaar. Ik vecht voor wat ik waard ben.