Mijn foto
Naam: marga

woensdag 1 november 2006

Ik ben nu halverwege m'n tweede doos van 100 stuks insulinespuiten. Dure, superfijne spuitjes. De eerste doos was prima in orde. Deze tweede doos is een regelmatig terugkerende bron van frustratie. En vanochtend flipte ik.

Allereerst krijg ik de beschermdop nauwelijks van de naald af. Ik snap dat dat niet te makkelijk mag gaan, maar als ik er bijna een tang voor nodig heb gaat het toch een beetje te ver....
En voor de 4e keer had ik nu een spuit die het niet deed.... ik stak de naald in het flesje, trok langzamerhand de spuit vol tot iets meer dan 4.5 IE, trok de naald uit het flesje, en ik zag geen luchtbel in de spuit. Dat is het geweldige van die smalle fijne spuitjes: je hebt nauwelijks last van luchtbellen. Ik duwde een klein beetje en zag een klein druppeltje insuline eruit komen. Was naar mijn gevoel klaar om te spuiten, maar een voorgevoel deed me verder duwen. En toen bleek de spuit verder totaal leeg te zijn. Nog een keer proberen: zelfde resultaat.

Dit is nu de 4e keer dat dit gebeurt, op een hoeveelheid van ca. 50 spuiten. De eerste keren heb ik die dingen gewoon weggegooid. Maar ik begin me af te vragen hoe vaak het gebeurd is dat ik lucht in m'n kat heb gespoten ipv insuline. Dus heb ik vanochtend de online leverancier gebeld, die me geen verdere informatie kon geven, maar me wel meteen een nieuwe doos gaat opsturen. Heel aardig, maar ik wil meer weten. Hoe kan zoiets gebeuren? Dus heb ik met de fabrikant gebeld, de zaak uitgelegd, en wacht nu op antwoord. gggrrrrrrr.............