Mijn foto
Naam: marga

woensdag 16 augustus 2006

Omdat ik maandagavond ontdekte dat Ben toch bloed in z'n urine had, had ik gisteren - m'n eerste werkdag - vanuit de auto op weg naar werk contact met Liesbeth. Ze wou een plas hebben, z.s.m. Dus toen ik gistermiddag thuiskwam heb ik eerst geslapen, en toen maakte ik me klaar voor desnoods een nacht opblijven als ik die plas maar kreeg. Ben deed echter niks. Ik kreeg het helemaal benauwd, want vandaag moest ik zoveel doen. Mam is morgen jarig, ik moest nu van alles in huis halen omdat ik morgen weer moet werken.

Uiteindelijk een helder idee: ik belde de Spoedkliniek en legde Ben's situatie uit. Normaliter onderzoeken ze geen urine zonder de bijbehorende kat. Maar ik mocht zonder kat en alleen met plas komen. Om 9 uur deed hij het eindelijk. De uitslag was nog een tikkie slechter dan maandagavond: bloed ++++ veel cellen. Dus vanochtend met de uitslag naar Liesbeth. Plan: 2 weken behandelen met antibiotica, na 1 week moet ik zelf kijken of er nog bloed is, en dan nog door Liesbeth laten checken. Als het na 2 weken niet over is, dan volgt rontgenfoto met meteen aansluitend een blaasoperatie als de steentjes in z'n blaas de oorzaak lijken.

Dit zou dan de 2e blaasoperatie worden: de vorige was in 2003. Volgens Liesbeth is dit geen enkel bezwaar als er voldoende tijd zit tussen de operaties zodat het lidteken kan helen. En nee, het is nog geen tijd om Ben in te laten slapen: hij gedraagt zich nog prima, en eet momenteel een dubbele portie. Ik zat al aan schildklierproblemen te denken totdat Liesbeth me uit de droom hielp: hij moet meer eten om zichzelf warm te houden nu hij zo "naaks' is.

En nu maar duimen dat de antibiotica z'n werk doet. En goed opletten dat hij niet gaat verstoppen.