Mijn foto
Naam: marga

dinsdag 8 augustus 2006

Mag ik jullie voorstellen:
onze nieuwe huisgenoot, een schitterende maar nog enigszins verlegen coon-sfinx of is het sfinx-coon? Eigenlijk is er niet veel coon overgebleven van ons Benneke...


Joris en Coco wisten niet wat ze zagen... en mijn moeder flipte bijna.
Vanochtend is Ben onder handen genomen. Een aanbod van Ellen om hem te ontklitten met de tondeuze heb ik na rijp beraad afgeslagen. Ik was te bang dat hij zodanig in de stress zou schieten dat ik helemaal niks meer met hem zou kunnen beginnen, ook geen spuitvoeren meer en pillen geven. Ik durfde het risico niet te nemen. Dus bij Liesbeth de dierenarts onder narcose, heel licht. We hadden hem kunnen uitkammen....maar dan had ik over 3 maanden weer zo gezeten. Laatste uitkambeurt onder narcose was 4 maanden geleden.

Ik heb er voor gekozen om hem kaal te scheren, zijn gebit is meteen gereinigd, alles gecontroleerd, grondig betast, vaccinatie tegen nies gegeven (niet ideaal samen met een narcose, maar het scheelt een extra rit die ook weer stress geeft). Voor het scheren woog hij 8.0 kg, en daarna 7.8 ...dus 2 ons vacht is eraf. Hij heeft hangtietjes en een hangbuikje, zagen we. En toen wachten tot hij bijkwam. Bibberend, want hij had het koud, dus Danielle, zijn "kapster", heeft hem heel liefdevol onder een rode lamp gelegd met een handdoek over z'n naakse lijf.
Eenmaal thuis was hij supersnel weer op de been. Wou na een half uur al eten, en dat bleef er prima in. Binnen 2 uur tijd had hij 30 gram brokken op, terwijl hij gisteren niet verder dan 18 gram kwam. Hij loopt heel snel, alsof hij voor zichzelf op de loop gaat. Is heel aanhankelijk, maar wil nog nauwelijks opgepakt worden. Eng, die handen op z'n blote lijf. Hij ligt nu op schoot en begint zich te wassen...dat zal hem helpen zichzelf te accepteren.

Nog een nieuwtje: volgende week dinsdag begin ik met werken. Ik heb een taxivergoeding gekregen van het UWV, en ga op dinsdag en donderdag om 8.15 uur van huis. Vanaf het moment van aankomst ga ik 3 uur werken, en dan met de taxi weer terug. Kost kapitalen, maar het UWV is er heel veel aan gelegen om mij dit te laten proberen. Ik werk mee, vind het een prettig idee om uit dit luchtledig te stappen en weer iets te kunnen doen. We zullen zien waar het schip strandt.....