Mijn foto
Naam: marga

woensdag 24 mei 2006

Afgelopen maandag is Joris gecontroleerd: hij was wat gedaald van 22.8 naar 18.4 op 2 x 2 eh per dag. Liesbeth was zeer tevreden met dit begin: we zijn pas sinds afgelopen donderdag aan het spuiten. Ik moet nu verdergaan met 2 x 3 eh per dag. En volgende week maandag weer controle.

Liesbeth was erg blij met mijn tip (afkomstig van het Suikerkatten-forum) dat Caninsulin sinds kort nu 6 weken houdbaar is: ze hebben dat bericht nooit ontvangen van Intervet. Ik zet het hier maar neer want wie weet heeft iemand anders nog iets aan die tip. Raar toch dat de communicatie van die bedrijven richting dierenartsen vaak zo gebrekkig is als het om dit soort dingen gaat.

De dunnere spuitjes die ik van iemand van de suikerkattengroep kreeg toegestuurd zijn geweldig. Korter naaldje, en veel makkelijker om het spuitje te vullen

Ik ben m'n spuittechniek aan het verfijnen.
Heb geleerd dat ik nooit met een laatste spuit moet spuiten. Maandagochtend zwiepte Joris met z'n staart de gevulde spuit van het aanrecht, en die belandde rechtstandig trillend in de vloer: Bull's Eye!! Probleem was dat het m'n laatste spuit was, en 4 uur later moest Joris bij Liesbeth zijn voor controle, en zonder spuit was dat zinloos natuurlijk. Ik heb bliksemsnel de spuit eruit getrokken, schoongeveegd met een tissue (ik had geen alcohol) en alsnog gespoten. Hartstikke fout natuurlijk, want spuiten met een vuile naald geeft risico op infektie; ik gok er maar op dat die naald nauwelijks kans kreeg om vuil te worden. Ik hoop dat het meevalt.

Joris heeft nogal strak vel: een tent maken om de spuit in te steken is niet zo makkelijk. Als ik snoepjes voor hem neerleg dan strekt z'n kop naar voren en wordt z'n vel op schouders en rug nog strakker. Ik geeft de brokjes nu op een weegschaal, dus verhoogd. En nu is het makkelijker om een tent te maken.

Joris z'n voedingsschema is door Liesbeth goedgekeurd. Iedere paar uur krijgt hij eten, met als hoogtepunten een bak natvoer vlak voor het spuiten. En verder daaromheen iedere paar uur brokjes of nog een beetje natvoer. 's Nachts voeren doe ik toch al 2 jaar, dus da's niks nieuws.

Sinds de verhoogde dosis afgelopen maandag begint Joris eindelijk op te knappen. Hij wordt steeds meer zichzelf: begint weer aan bloemen te knagen als ik niet snel genoeg met voer kom, zit Coco weer als vanouds achterna, is alert en verstopt zich niet meer onder het bed.

Ben snapt het alleen niet helemaal.....krijg Joris nu opeens ook spuitjes??? Opeens staat Ben niet meer in het middelpunt van alle zorg ....effe wennen voor hem.