Mijn foto
Naam: marga

maandag 30 januari 2006

Mam heeft het ergste achter de rug. Alle spullen zijn hier nu ingeruimd en op orde. Haar huis wordt woensdag door de Kringloop leeggehaald. Alle kinderen en kleinkinderen hebben meegenomen wat ze graag wilden hebben. Doodzonde: er stond een gloednieuwe koel/vriescombinatie die ik pas nog voor haar gekocht had...en zo waren er meer nieuwe spullen....stille getuigen van haar hoop op de toekomst.
We gaan nu proberen om er hier nog iets moois van te maken. Haar lijf moet weer een beetje op gang komen als ons dat nog gegeven is. Ze heeft de fysiotherapeut aan huis: Jacco kent ze nog van een paar jaar geleden toen ze hier een half jaar logeerde met een hernia. Ze heeft groot vertrouwen in hem, en hij probeert haar nu te mobiliseren. Dat is werk voor een professional, en dat kan ik echt niet zelf. Is ook niet mijn taak.

Ik heb het zelf goed naar m'n zin zo. Het huis ziet er gezellig uit. Het begint wat rustiger te worden, en iedereen heeft z'n plekkie wel gevonden geloof ik..
Met de katten gaat het prima, hoewel Joris nog steeds heel wisselvallig is. Iedere keer als ik denk "nu moeten we maar naar Liesbeth" dan is hij de volgende dag weer stukken beter. Hij weegt nog precies hetzelfde als een half jaar geleden: 6.5 kg dus dat geeft geen reden tot ongerustheid.
Ben is de afgelopen week werkelijk slopend geweest: iedere nacht kwam hij me 2 keer wakker schreeuwen om eten. Afgelopen nacht weer, maar nu wou hij de 2e keer niks eten. Ik had hem in de boom - zijn vaste en veilige eetplek - getild, z'n bakje met brokken neergezet, en meneer ging naar het plafond staren.... ik vertelde hem dat ik dat ook ging doen...vanuit m'n bed!! Bakje weer weggehaald, en hem verder in z'n sop laten gaarkoken. Vanochtend produceerde hij een superklein drolletje, dus mogelijk zit hem dat dwars.

Ergens in de komende 2 weken heb ik waarschijnlijk een gesprek over m'n toekomst op m'n werk. Ik heb al in december op papier gezet wat ik denk voor de nieuwe organisatie te kunnen betekenen. Grote vraag is of dat geaccepteerd wordt. Dat wordt spannend.

Hier de tekening van Joris, gemaakt door mijn buurmeisje toen ze hier een nachtje logeerde.