Mijn foto
Naam: marga

woensdag 4 januari 2006

Ben een beetje kreupel, want heb toch nog teveel gelopen natuurlijk ondanks alle hulp van m'n zwager en de vriendin van m'n broer. Die kwamen gisteren notabene helemaal uit het oosten des lands om mijn zolderkamer en lattenberging op te ruimen en te reorganiseren. De rest van mij familie is immers ofwel in de lappenmand ofwel ver weg.
Ik hoefde alleen maar aan te geven wat weg moest en wat niet. Er is keihard gesjouwd en gestouwd, en het ziet er nu fantastisch uit. Dozen met boeken van mijn 2e verdieping naar de 4e, en alle afval 4 trappen naar beneden. Had ik zelf nooit gekund. Afval werd meteen naar de vuilstort gereden, en toen uit het huis van m'n moeder kleding en boeken hierheen gebracht. En daarmee kreeg ik het toch te kwaad: ik moest kiezen wat mam mee kan nemen en wat niet. Zie een heel leven in die kasten en laden, en moet bijna alles laten liggen.... Had bijna het trouwboekje over het hoofd gezien. Ik hoop dat ze zelf nog één keer in staat is om naar haar huis te gaan om het na te lopen. Maar ik betwijfel het.
Straks gaan we een hartfilmpje maken.