Mijn foto
Naam: marga

maandag 5 december 2005

Krankzinnige dagen. Zaterdag heb ik wat dierbare spullen uit mam's huis gehaald en hier geinstalleerd: foto's, de hondenriem die na al die jaren nog steeds over de leuning van de keukenstoel hing en die nu hier hangt. Het jasje en de pet van m'n vader... mam gaf zelf aan welke dingen ze graag nu wilde hebben. Maar ze wil (nog) niet zelf naar het huis.
Ik denk dat er nog zware tijden volgen. Maar ze zei 's avonds ook dat ze opeens even het gevoel had "ik heb er heel goed aan gedaan om dit te beslissen..." Ze zal het misschien niet voortdurend kunnen vasthouden, maar dat komt vanzelf wel.

Gisteren mijn broer opgezocht die nu zelfs al stapjes met de rollator zet...nog maar heel kort, maar toch.....

's Avonds maakte ik een lijst van dingen die vandaag gedaan moesten worden. Het leek een onmogelijke hoeveelheid....en nu zit ik, doodmoe maar voldaan. Alles afgewerkt. Mam krijgt eindelijk een identiteitsbewijs (zoals nog veel bejaarden had ze niks terwijl je wettelijk verplicht ben je te kunnen legitimeren). Vervolgens naar haar huis, waar ze de planten water heeft gegeven (voorlopig moet het huis er nog verzorgd uit blijven zien)en nog wat spullen heeft uitgezocht.

Toen we thuiskwamen voor de lunch deed Ben een plas op de bak die ik keurig kon opvangen. Helaas: glucose testte dit keer positief. Ik moest toch naar de praktijk om een grote bestelling op te halen (voer en meds)en de plas werd opnieuw getest. Mijn strips waren verlopen en niet meer betrouwbaar: hij had 1 plusje en niet 2.
Ik moet nu morgen of overmorgen opnieuw testen, en als het weer positief is dan moet een bloedtest gedaan worden. We denken geen van twee dat Ben diabetes heeft. Het kan stress zijn (mam heeft bv erg lopen huilen) of de Prednisolon....