Mijn foto
Naam: marga

maandag 19 september 2005

Een "typische" maandagochtend voor Benneke....
Ik ontdekte gisteren een loopoog. Wachtte nog even met een druppelkuur, want ik hoopte dat het over zou waaien. Niet dus: vanochtend vieze groen-bruine troep.
Dus: terwijl ik spuiten met a/d voer klaarmaakte, een capsule doxycycline en een capsule primperid klaarlegde, flesje oogdruppels klaarzette, hoorde ik Ben op de bak gaan. En dat moest ik goed zien, want gisteravond had hij weer staan persen en druppelen ..... zo'n 4 keer. Intussen stond Joris achter m'n rug op de wasmachine te hengelen naar die felbegeerde spuiten. Wegduwen heeft geen zin: binnen 2 tellen zit hij er weer.
Het plassen ging goed, en als toegift kwam er een grote goeie drol. En geen nadrang... Ben laat echter steeds minder toe: gelukkig ging de doxy goed naar binnen, maar de primperid was na 10 keer stukgekauwd. Spuitje a/d gegeven ter afleiding, en toen een nieuwe primperid. En dat lukte. De oogdruppels waren natuurlijk een verrassing..
Het eten is de afgelopen dagen prima gegaan. Sinds vrijdag eet hij hoeveelheden boven de 50 gram. Dus daar ben ik zeer tevreden over. Zo dadelijk hoor ik of Liesbeth hem nog wil zien i.v.m. dat ontstoken oog..
-------------------------------------------------------------------------------------
Ja dus....
Dit keer hoefden er geen graafmachines stilgelegd te worden. Ik kon vrij makkelijk naar de overkant komen waar ik een zeldzaam plekje voor m'n auto had gevonden.
Ben was "not amused" maar hield zich gedeisd. Liesbeth constateerde dat de lymfeklier rechts weer normaal aanvoelde, en links was nog wat gezwollen. Ook dat linkeroog was flink ontstoken (rechts niet); de druppels die ik erin gedaan had vanochtend waren net verkeerd: die zijn geschikt voor een virale ontsteking maar niet voor een bacteriele zoals nu. Zo zie je maar weer...ben ik toch te snel geweest. De Doxy-kuur wordt nog 4 dagen verlengd met een iets lagere dosis, zodat Ben's eigen afweer de zaak wat meer gaat overnemen. En z'n oog moet 2-3 keer per dag behandeld worden met zalf.
Hij was 100 gram aangekomen ;-)

Intussen gaat het leven gewoon door....ontbijtje voor iedereen. Mam en Joris knus naast elkaar op het balkon: mam een eitje en Joris z'n natvoer.