Mijn foto
Naam: marga

donderdag 26 mei 2005

Vanochtend, terwijl ik even achter m'n computer zat, merkte ik dat Ben een probleem had. Gisteren had ik al gezien dat hij 2 keer achter elkaar op de bak ging maar Ben heeft behalve van zijn nieren ook last van calcium-oxalaten in z'n blaas. Dus ik dacht dat er een gruisje in de weg zou zitten. Daarna bleef hij rustig. Ik hield alle kattenbakken brandschoon, en kon zodoende zien dat er toch wel een flink aantal pootafdrukken in het gladgestreken grit stonden, zonder dat ik plas of poep vond.
Dus mijn alarmbellen rinkelden.

En vanochtend was het dus mis. Miauwen, zo'n 5 keer op de bak zonder resultaat, en toen uiteindelijk een heel klein drupje. Nu kan het zijn dat hij al eerder een plas gedaan had, en nog na-aandrang had. OF hij kon niet plassen.
Meteen (het was nog maar 7 uur) een mail naar m'n diernarts gestuurd (ik ken ze een beetje)en nog vanuit hun huis planden ze ons in voor 9.45 uur.

En dus zat ik voor de 2e keer deze week bij de dierenarts. Afgelopen maandag was ik al met alle 3 katten tegelijk geweest voor entingen, ontwormen en complete check. Mogelijk heeft hij toch door de stress van dat bezoek een beetje last gekregen.
Onderzoek wees namelijk uit dat zijn blaas prachtig aanvoelde, soepel en leeg. Maar er zat een flinke drol vast. Ben had toch echt steeds in de plashouding gezeten - staart naar buiten, kop binnenboord (poepen doet hij andersom) - maar die drol heeft waarschijnlijk op z'n blaas zitten drukken waardoor hij dacht te moeten plassen. Hij perste ook niet echt.
In plaats van 2x 3ml lactulose krijgt hij nu 3x 3 ml lactulose. Dat is enorm veel (probeer dat zelf asjeblieft niet uit) maar Ben is een grote Maine Coon, en hij kan veel hebben. Hoewel ik hoop dat dit niet net te veel wordt, anders krijgt hij buikkramp. Maar die krijgt hij ook van constipatie.
Het is nu wachten op ......POEP !!!!