Mijn foto
Naam: marga

dinsdag 31 mei 2005

Sinds zaterdag is mijn moeder weer terug naar haar eigen huis. Een hele schok voor haar, ook al was het haar eigen keuze. Deze week heb ik vrij genomen zodat ik iedere ochtend naar haar toe kan om haar op dreef te helpen, en voor haar te koken. Vooral ook schoonmaken om alle spinnewebben te verwijderen....shit, vandaag wil ik de kelder doen, en ik ben zo bang van die enge langpoters. Vooral van die vette kruisspinnen, maar hopelijk zijn die er nog niet...

De afgelopen week was voor de katten moeilijk. Joris had een klein beetje last van een dip na de vaccinatie, maar dat kan net zo goed door de warmte gekomen zijn. Coco fladderde overal huppelend door heen....die schat is niet stuk te krijgen (ik heb dit niet gezegd).....

Ben was dus ronduit heel beroerd: nadat ik afgelopen woensdag bij Liesbeth hoorde dat hij een flink stuk poep in z'n darm had heb ik de lactulose verhoogd. Dat werkte: hij poepte vrijdagnacht een gigantische dikke drol van zeker 25 cm, en nog een keer zondagavond. Grote opluchting.
Door de warmte, die constipatie en de vaccinatie stopte hij echter weer bijna met eten. Hoeveelheden van 14, 17 en 18 gram op een hele dag, is dus eigenlijk niks. Bijvoeren met wat meer spuiten a/d resulteerde in enorm gegrom. Ik dacht: "moet ik me hier nou door laten intimideren? of zal ik even doen alsof ik niks hoor en eventueel later mijn houding herzien als het te link wordt? .. Ik koos voor het laatste, en het werkte. Ik kreeg ondanks gegrom (en soms geborrel als hij bleef grommen terwijl ik spoot) alles er toch in.
Gisteren telefonisch overlegd met Liesbeth, waar Ben bij zat. Afgesproken de dosis lactulose weer te verlagen (mogelijk krijgt hij toch buikkrampjes erdoor), en anders toch weer een eetlustopwekker hoewel we dat allebei niet willen.... Zoals vaker leek Ben het gehoord te hebben, want gisteravond was het resultaat opeens 43 gram.

Ik ben hier dus nog even hartstikke druk, probeer mails bij te houden. Mocht ik iemand vergeten, mail me asjeblieft opnieuw.