Mijn foto
Naam: marga

zondag 11 juli 2004

Na gisteren een beetje in hogere sferen te zijn geweest vandaag dan m'n verslagje over mijn eerste Reiki-1 workshop. Individueel thuis bij Sarah, de Reiki-master. Werd begroet door Julie, een schattig hondje, en binnen no-time ware we vriendjes. Ik moest over Ben vertellen, de aanleiding dat ik daar zat tenslotte, en begon even te huilen. Onmiddellijk hield Julie op met haar bokkensprongen en begroetingen, ging op de grond liggen met haar kop op m'n voeten.....

Wat kan ik zeggen ..... het was een heel fijne ochtend, heel intiem en relaxt. Ik heb geleerd een meditatie-oefening te doen (nooit eerder gedaan), ik werd geinitieerd waarbij ik tot mijn stomme verbazing in het begin een helder/okergeel langzaam heen en weer voor m'n ogen zag gaan, en later een diep-violet. Ook zag ik een vorm: vierkant met afgeronde hoeken, met allemaal zelfde kleinere vormen die met elkaar een soort bloem vormden. Ik kan het alleen maar constateren, en schrok er bijna een beetje van.

Vervolgens leerde ik hoe ik mezelf Reiki moest geven. En tot slot zou ik aan Sarah Reiki moeten geven en zij aan mij. Ze stelde voor dat ik het hondje Julie als "lijdend" voorwerp zou nemen, dus ik aan de slag. Julie rustig naast me op de bank, en ik met m'n ogen dicht. Hoorde Sarah opstaan en in de keuken rommelen. Koelkast ging open (zoals heel vaak die ochtend want ik ben zeer gastvrij onthaald en verwend met cake, fruitsappen,aardbeien en lunch). Maar er gebeurde iets frappants: Julie die altijd onmiddellijk bijna de koelkast indook, tilde nu even haar koppie op, liet het weer zakken en bleef heerlijk rustig liggen.... ik vond dat toch heel bijzonder. Ze is natuurlijk gewend om Reiki te ontvangen, maar ik was toch een vreemde voor haar....

Mijn eigen behandeling was ontspannend. Sarah vertelde later dat m'n hoofd gloeiend heet was..... 's avonds realiseerde ik me dat dit misschien de aangezichtspijn was ??? (ik probeer mee te denken ....). Na afloop op weg naar huis voelde ik me behoorlijk beroerd, en nog urenlang doodmoe. Woensdag hebben we het 2e deel van Reiki-1 bij mij thuis.

De komende 21 dagen moet ik mezelf een Reiki-behandeling geven. Vanochtend heb ik dus gereikiet met mezelf :-)) Was bij Chakra 3 (van de 7) en toen hoorde ik opeens - liggend op m'n matje en goed "geaard" - een keiharde schreeuw van ene Ben in m'n oren. Wist niet beter of hij was diep in slaap..... Zal wel golven hebben uitgestraald.....
Daarna was ik heerlijk relaxt moet ik zeggen, dus ik zal het wel goed gedaan hebben.

PS: om te voorkomen dat er misverstanden ontstaan!! Wat ik hier beschrijf is mijn persoonlijke ervaring. En ik krijg een individuele, op mijn situatie toegespitste cursus, die dus te kort duurt. Normaalgesproken zijn er voor reiki-1 vier dagdelen nodig. Maar dat is voor mij niet mogelijk. Ik ben heel blij dat Sarah toch voor mij een oplossing wist te bedenken. Het doel is: Ben en mij meer rust te geven in crisis-situaties.