MARGALI'S WEBLOG

maandag 22 december 2003


(foto: IVN Vecht & Plassengebied, Utrecht )
De halsbandparkiet, bij mij in de achtertuin. Lees maar hier
Ja hoor Katja, het moet een halsbandparkiet zijn. Jouw suggestie klopte helemaal. De afgelopen weken hoorde ik vaak gekwetter. Ik ging niet meer kijken, want ik vond het zo zielig. Amivedi wou er niks mee doen, en vond dat ik een dag later maar weer moest bellen. En dan moest ik liefst kunnen vertellen waar hij zat.....tja, het beest vliegt dus. Paar dagen geleden keek ik wél in de tuin toen ik hem hoorde, en toen zag ik opeens dat het er wel 3 waren!! Prachtig gezicht, hoog boven in de boom. Blijkbaar zijn ze overgevlogen vanuit een of ander park. Dit is echt het eerste seizoen dat ik ze hoor.

Nog 1 dag werken en dan heb ik tot begin januari vrij. Heerlijk. Er heerst hier geen griep. Joris en Coco gedragen zich prima. Benneke moet woensdag as. weer een plasje doneren. Ik moet voor 15.30 bij de dierenarts binnenzijn, want om 16.00 sluit de praktijk tot na het weekend. Hopen dat het lukt. Ik merk nog steeds geen bal van meer drinken. Hij eet goed, en volgens mij heeft de K-citraat daar echt wel invloed op. Vanochtend heb ik de Pepcid (maagzuurremmer) overgeslagen, omdat ik dacht dat hij zonder kon. Vanmiddag heeft hij nog een beetje gegeten en daarna was het over. Toeval, of heeft hij de Pepcid echt nodig??? Morgen maar weer geven.

dinsdag 16 december 2003

M'n appartement is klaar. Schitterend geschilderd en gerestaureerd. Alles weer ingeruimd, schoongemaakt, en alvast versierd voor Kerstmis. Ik ben trots op de katten die zich zo goed gedragen hebben. Joris had het liefst meegeholpen, allemansvriend dat hij is. Ben vond het wel best zo en ging slapen. Coco hield het goed in de gaten maar ging gewoon haar gang.Gisteren moest - na 10 dagen Kalium-citraat - de urine van Ben gecontroleerd worden. Ik stond om 03.15 uur op. Soms zit er maar 7 uur tussen 2 plassen, en soms wel 17 uur. Ik kon geen risico lopen dat ik die plas zou mislopen. Ik had pech: Ben plaste pas om 14.00 uur. Mijn geduld is groot, maar ik was kapot. Dreigde in stilte om hem te vondeling te leggen.....
De uitslag was helaas precies hetzelfde als toen we begonnen met de K-citraat. De pH van 6.5 was nog steeds te laag voor Ben, en het soortelijk gewicht was 1.050. Dus adviseerde mijn dierenarts om niet 2x per dag, maar 3x per dag een capsule van 175 mg te geven. En dan terugkomen voor een nieuwe controle op 24 december (of all days..... gggrrr). Vandaag heb ik meteen maar nieuwe capsules besteld. Iedereen in de apotheek kent Ben nu: de enige kattenpatient. In de computer te vinden op Ben geboortedatum 2-2-98

maandag 8 december 2003Op zaterdag 6 december overleed Gold'N Brown, AKA Jeep

dinsdag 2 december 2003

Dit is de 3e week dat er geschilderd wordt. We hebben zoveel mogelijk vastgehouden aan onze vaste routines, en de katten zijn er duidelijk aan gewend. Wel is het groot feest als ik thuiskom, want kort daarna gaan de schilders naar huis en dan mogen de katten naar buiten, en krijgen ze meer ruimte.

Ik hou goed orde, en ruim iedere dag alles op. De voorraden van de katten staan in de op z'n kop gezette kast toch keurig overzichtelijk.
Ik heb ook eindelijk een oplossing gevonden voor Coco die steeds van veel te grote hoogte uit haar klimboom sprong. Ze was gewend om vanuit de klimboom via een kast en een tafeltje op de grond te komen, en vanwege haar zwakke knieŽn was ik daar heel blij om. Blijkbaar voelt ze zelf goed aan dat het zo beter is. Maar nu is die klimboom verplaatst, en is er geen kast. Ze weigerde om de tv te gebruiken als afstapje, en uiteindelijk met enig proberen is dit het geworden: 2 kleine klimbomen die als trapje opgesteld staan. Het werkt !!
Morgen krijg ik eindelijk de capsules voor Benneke. Ik ben heel erg benieuwd hoe hij gaat reageren. De dierenarts hoopt op meer drinken en verhoging van de pH. Ikzelf hoop daarbij ook nog op verbeterde eetlust omdat mogelijk zijn kalium omhoog gaat. We zullen zien.