MARGALI'S WEBLOG

zondag 22 juni 2003

Lieve mensen, het lukt me even niet om dit dagboek een beetje bij te houden. Jullie merken dat er flinke hiaten zijn. Ik doe m'n best maar m'n aangezichtspijn is vaak killing. Komende week zal er door de tandarts een complete onderzoeks- en renovatiebehandeling gegeven worden. Hopelijk gaat het een beetje helpen.
Benneke is sinds gisteren duidelijk beter aan het eten. De Zitac maagzuurremmer moest even gelegenheid krijgen te werken, maar het ziet er nu weer vrij goed uit. Ik ga proberen een homeopathische maagzuurremmer te krijgen. Op m'n CRF-Support groep wordt voortdurend gesproken over Slippery Elm Bark SEB, de bast van de noordamerikaanse iep. Van de bast van die boom wordt een poeder gemaakt. En dat zou heel heilzaam werken op maag en darmen. Iemand is op internet gaan zoeken voor me en heeft in Nederland een firma gevonden die het verkoopt. Morgen dus even bellen en bestellen. Ik kan de poeder in capsules stoppen, maar dat is flink veel werk. En dan moet ik ook die capsules zien te krijgen. Ik heb echter een recept gekregen om de poeder te koken tot een siroop, zodat ik die met een spuitje kan geven. Jaja Benneke, alweer een spuitje !!!

dinsdag 17 juni 2003

OK....enough is enough ! Ik zit nu al bijna 4 weken met een Ben die slecht tot nauwelijks eet. Hij is in die tijd een pond afgevallen. Ik heb me niet op stang laten jagen, en ook steeds de hitte als een van de grote oorzaken beschouwd, maar dit wordt te gek. Hij eet nu 30 - 35 gram per dag met kleine uitschieters naar boven of naar beneden: gisteren 23 gram. Vannacht kwam hij om 1 uur, maar toen hij eten kreeg hoefde hij niet. Om 2 uur idem, en toen at hij een paar brokjes. Ik heb hem buiten de slaapkamer gezet, en vanmorgen de dierenarts gebeld en voorgesteld om proefzakjes Royal Canin (vroeger Waltham) Veterinary Diet erbij te gaan proberen. We willen nog niet zijn Hill's i/d vervangen want het eerste kwartaal dit jaar deed hij het zo goed er op. Maar eens kijken of een toegevoegd smaakje (en groter brokje) hem kan interesseren. Want eten interesseert hem niks, nakkes, nada........ Als ik hem er niet bij haal, dan komt hij zelden uit zichzelf..
Ik wou RC Intestinal erbij proberen, maar de d.a. voelt meer voor Hypoallergenic, want ze heeft toch in haar achterhoofd dat een voedingsallergie een oorzaak kan zijn van het slecht eten. Helaas heeft de praktijk geen proefzakjes. Ze wilden wel bestellen, maar ik ben brutaal geweest en heb de consulente van Royal Canin gebeld (die me voor m'n website met info heeft geholpen). En zie: als het goed is heb ik uiterlijk zaterdag die beide dieten per post thuis (ik heb toch ook maar om Intestinal gevraagd, want dat heeft een verhoogd energie-gehalte). Wat een geweldige service van Royal Canin. Ze moest wel even snappen dat het dit keer niet om een blaasgruiskat ging, maar om een ander probleemgeval. Ook heb ik in overleg met de d.a. de Zitac weer gegeven. Ben zit vaak aan planten te knabbelen de laatste dagen, dus toch mogelijk maagzuur of misselijkheid. Ik krijg een punthoofd van die gozer.....

maandag 16 juni 2003

Eigenaardigheden in dit huis:
- een bed van 2 x 2 meter waar meestal geen plaats is voor het "vrouwtje" (maar wel voor 3 grote katten)
- een superdure bureaustoel van € 500 waar het vrouwtje niet in mag zitten (Joris reageert niet op een verzoek om op te staan, en springt ook weer terug in de stoel)
- als vrouwtje een glas water in de keuken drinkt, moet ze eerst de keukendeur dicht doen, en heel zachtjes de kraan open draaien (anders komt Ben aanrennen voor z'n pil)
- als vrouwtje een plastic bewaardoos openmaakt, staat Coco te krijsen om een stukje kaas, ook al zit er in die doos iets heel anders
- hier wonen 3 katten die kunnen klokkijken
- een elektrisch voetenkussen in dat grote bed wordt feilloos door Joris opgespoord: vrouwtje moet maar een 2e kussen kopen
- Maine Coon Ben kan springen als de beste: als hij echter wil of moet eten - zo'n 10 keer per dag - moet vrouwtje hem bovenin z'n boom tillen. Goed voor haar spierballen.

woensdag 11 juni 2003

Gisteravond heeft Ben keurig op tijd z'n plas gedaan. 's Middags rond 14.00 uur had hij voor het laatst geplast, dus ik gokte op (avond) etenstijd. Daarvoor ligt hij toch altijd te slapen. En inderdaad: om 22.30 een plas: donkergekleurd. Moed zakte in m'n schoenen: normaliter zou ik gedacht hebben dat het een mooi geconcentreerde plas was. Maar met Ben's voorgeschiedenis was ik erg bang dat er nog steeds bloed in zat. 's Nachts kon ik niet slapen van de kaakpijn. Om 2 uur me volgegooid met pillen. Om 4.30 uur maakte Ben met wakker voor eten. Ik wist naar de klimboom te lopen, dus het viel mee met me ......
Toen vanochtend controle: plas is dus brandschoon!! Geen spoor van bloed, nog 1 plusje proteine, soortelijk gewicht 1050, pH 6.0 ,geen sediment. De dierenarts houdt het nog steeds op een darmprobleem, in het begin van de dunne darm. Ben heeft nooit diarree, hoeft nooit te braken. Toch mogelijke misselijkheid af en toe waardoor dan weer zo'n dip als afgelopen weekend dat hij niet wou eten. Blijft hij slecht eten, dan kunnen we nog een hypoallergeen dieet overwegen. Maar voorlopig blijft hij op de Hill's i/d.
Langzamerhand beginnen we toch een beetje de situatie te kennen. Ik hoop dat een dieet voldoende zal zijn om z´n darmprobleem te verhelpen zoals bij Coco is gebeurd.

maandag 9 juni 2003

Blogger is nog steeds log....ik kan er vaak niet opkomen. Maar ik heb ook momenteel niks te melden anders dan dat Ben weer eens een eet-crisis had. Hij had gisteren van zaterdagavond 1900 uur tot afgelopen middernacht - dus in circa 30 uur tijd - slechts 20 gram gegeten. Na talloze pogingen: hij kijkt, snuffelt, duwt met z'n neus in de brokken, neemt er eentje in z'n mond en laat het als een hete aardappel weer vallen. Hij lag gisteren ook de hele dag te slapen.
Vanochtend om 4.30 uur maakte hij me wakker. Ik ben toch maar eruit gegaan. En ja hoor: ik zette hem in z'n boom, bakje voor z'n neus, eerst wou hij bijna wegspringen, maar hij rook nog een keer en opeens leek het alsof de wereld voor hem open ging en achter elkaar ging hij eten. Snappen jullie het ??? Z'n neus is schoon (helemaal nu hij AB gebruikt) en röntgen van z'n kop zijn vorig jaar gemaakt: geen afwijking in neuspassages.... Zijn gebit is 10 dagen geleden nagekeken. De hele afgelopen week ben ik om 3 uur 's nachts eruit gegaan om hem nog wat bij te voeren. De laatste 2 dagen lukte dat al niet meer. Verklaar me maar voor gek, maar hij valt erg af, en ik probeer gewoonweg elk grammetje erin te krijgen wanneer maar mogelijk. Hij is meer een avond en nacht-eter dan een dag-eter, dus ik vond dat ik moest. Hopelijk gaat het nu beter, en woensdagochtend hebben we plascontrole.
Sorry dat het een niet-aflatende zeurstory is over Ben en eten en plas.... ik kan er momenteel niks anders van maken, en ben er zelf een beetje moe van. Het enige verschil met andere keren is dat ik er zelf dit keer niet van in de gordijnen zat. Ik ben natuurlijk bezorgd, maar voel nog geen knoop in m'n maag.....tot nu toe...vrijdag 6 juni 2003

Dagenlang kon ik nauwelijks - soms niet - op dit weblog komen. Dus ook niets schrijven. Inmiddels heb ik geleerd geduld te hebben, en zie....het herstelt zich weer.
Er is hier weinig veranderd. Ben is bezig met z'n kuur Synulox, die blijkbaar nog smakelijk is ook. En dan ook nog met z'n favoriete spuitjes met water. Hij eet slecht, gemiddeld zo'n 40 gram brokjes per dag. In een ruime week is hij bijna een pond afgevallen. Jammer van alle moeite die we gedaan hadden om hem op te peppen. Volgende week woensdag lever ik een plas in, en daar heb ik een consult aan verbonden. Ik wil rustig kunnen overleggen met de dierenarts.
Om mijn frustratie over Ben een beetje te vergeten heb ik vorig weekend een nieuwe fotosite gemaakt over Dicky's kittenopvang. Ik probeer een beeldverslag te maken van wat er momenteel gaande is bij haar. Indrukwekkende beelden vind ik zelf. Ik ga dit weekend proberen nieuwe foto's te plaatsen, en kijken of ik misschien beter 2 albums kan maken, eentje in het engels en eentje in het nederlands. Want het gaat geloof ik groter worden dan ik eerst dacht, met meer tekst......

Verder moet ik elders in dit weblog een paar correcties aanbrengen. Het gaat om dit bericht waarin ik ten eerste een fout maak. Ik zeg ergens: "Als bij deze besmetting van de blaas de "good guys" het winnen van de "bad guys" dan betekent dat minder risio van een ontsteking". Echter: een gezonde blaas is steriel. Dus een besmetting van welke bacterie dan ook, goede of slechte bacteriën, is een besmetting. Het zou kunnen dat misschien in het allereerste begin van de plasbuis goede bacteriën aanwezig zijn die een bescherming zouden kunnen bieden.....
Verder maakte de CRF-lister met wie ik hierover emailde mij erop attent dat ze geen scheikundige/bodemkundige/wetenschapper is, maar een leek net als ik, die echter veel aan zelfstudie doet. Wat mij betreft weet ze toch wel heel erg veel.....titeltje of niet. Maar grappig hoe je iemand een jaarlang mee kunt maken op de CRF-support groep, en een beeld vormt van die persoon, om later te horen dat je er toch mooi naast zit. Da's nou internet.....

maandag 2 juni 2003

Hebben jullie ook zo'n moeite om op dit weblog te komen??? Eigenlijk al dagen opent het heel traag volgens mij.