TERUG
VOLGENDE
INHOUD
HOME
EMAIL

2. Waarom deze site?
 
 
Deze site is voor de katjes die hieronder genoemd worden. Sommige zijn helaas niet meer bij ons, maar de meeste zijn nog steeds springlevend. Zonder uitzondering zijn het kanjers. 

Deze kaarsjes branden ter nagedachtenis én ter ondersteuning voor de


GALERIJ VAN DE DAPPERE VECHTERS:

Tijger - Poeki - Dinky - Joris - Syb - Mushu - Einstein - Moos - Noppes - Victor - Simba - Merlijn - Eek - Poekie - Jopie - Tobie - Felix - Gino - Krukje - Olle - Blusky - Davinci - Tijgertje - Sinn - Guus - Dweezel
Tommy - Tienus - Tijger - Kenny - Zyon - Bo - Zelmo - Kyra - Suteruni - Sparky - Ti - Ninja - Poekie - Piet - Kim - Snoebel - Remmel - Kiro - Mickey - Bobby - Jerry - Tommy - Zip - Mack- Banjer - Bailey

 
In 1979 kreeg ik mijn eerste katten: Poeki en Tijger.
Ik wist heel weinig over katten en ziekte.
Toen Tijger blaasgruis kreeg, werd ik volkomen overvallen door wat er gebeurde. Ik had nooit op z'n plasgedrag gelet, en geen teken gezien dat er iets mis was totdat hij grauwend van pijn op de bak zat.
Na catheterisaties en een penisamputatie is Tijger uiteindelijk gestorven, nog geen 2 jaar oud. Zijn hart en nieren hadden teveel schade opgelopen. Ik heb daar jarenlang nachtmerries van gehad en een enorm schuldgevoel .....
Ik verweet mezelf gebrek aan kennis. Eigenlijk ten onrechte, want er was toen nog niet veel informatie. Er bestond bijvoorbeeld in Nederland nog maar één dieetvoer dat rechtstreeks vanuit de USA geimporteerd werd. Er bestond ook nog geen internet, waar je informatie kunt opzoeken met je pc.

Ik zal nooit vergeten wat er met Tijger en mij gebeurd is. Mijn hart gaat uit naar al die katjes en mensen die met blaasproblemen te maken krijgen. Ik hoop dat het beperkt blijft tot één incident met een goede afloop, maar vaak blijkt dat de kat voor de rest van z'n leven blaasproblemen blijft houden en goed in de gaten moet worden gehouden.

Met deze site probeer ik je op weg te helpen als je een kat met een blaasprobleem hebt. Of als je wilt proberen te voorkomen dat je kat een probleem krijgt. Misschien kan ik een klein beetje inzicht geven, en dat is een belangrijk wapen in de strijd tegen deze rotkwaal.

 

© M.A. de Boer 2002-2013. Alle rechten voorbehouden.
Niets mag worden overgenomen van deze website in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.