REAKTIV VLOEIBAAR TONICUM:

mijn beste hulpmiddel om Ben aan het eten te krijgen.

mijn eigen toepassingen en ervaringen.
Lees allereerst goed de Produktinformatie op de site van Huvemed.


Ben's eetprobleem:
Sinds 2002 krijgt Ben nierdieet (droge brokken).
Sinds 2004 wordt dit aangevuld met 1/3 blikje Hill's Prescription Diet a/d per dag, aangelengd met warm water, als bijvoeding, en als extra vochttoediening.
Ben voelt zich het beste als hij ook 's nachts een of twee keer iets kan eten. Omdat ik niets kan laten staan (ik heb nog 2 katten op andere veterinaire dieten) moet ik mijn bed uit. Ben roept mij zelf, dus ik hoef geen wekker te zetten. Heb ik eens een nacht doorgeslapen, dan is dat een slecht teken: meestal is Ben dan niet lekker en heeft hij me daarom niet geroepen.

Mijn toepassingen:
Ik gebruik Reaktiv sinds eind 2007 en heb daarmee Ben al door heel wat dips heen geholpen.
Er zijn diverse situaties denkbaar waarbij ik dit vloeibare middeltje gebruik:

- Ben heeft een dip, en wil niks eten. Meestal duurt zo'n dip 5-7 dagen. Vraag me niet waarom. Ik moet hem dan Hill's a/d geven met de spuit omdat hij ook dit weigert zelf te eten. Doe ik dat niet, dan wordt hij misselijk, en eet hij al helemáál niks meer. Tijdens zo'n dip wil hij ook de spuiten met a/d eigenlijk niet hebben, en gromt en blaast. Gelukkig blijft hij wel zitten, en gaat hij niet vechten want dan verlies ik het.
Oplossing: ik meng een eetlepel Reaktiv door de a/d heen en dit vindt hij beduidend lekkerder. Dus minder stress, en beter eten.

- Ben knabbelt als een gek aan de groene kunststofbladeren van de klimboom: teken van misselijkheid.
De ervaring heeft geleerd dat dit snel over is als hij iets in z'n maag heeft. Maar hij wil niks eten. Dit gebeurt wel eens 's nachts als hij me wakker schreeuwt, en ik slaapdronken in aktie moet komen.
Oplossing: ik steek een spuit van 10 ml in een flesje Reaktiv, volzuigen, en Ben in z'n bekkie spuiten. Ben is stil, en z'n misselijkheid is over. En meestal gaat hij zo'n 2 uur daarna gewoon eten.

- Soms gaat Ben opeens heel slecht eten, maar wil ik nog niet overgaan op compleet spuitvoeren, omdat zijn nierdieet nu eenmaal beter voor hem is, en ook zeer voedzaam. Ga ik Ben te snel helemaal met de spuit voeren dan ontneem ik hem z'n eigen intiatief en heeft hij geen honger genoeg om zelf te eten. Ik geef hem dan met de spuit 20 ml Reaktiv, en wacht gewoon af. Meestal gaat hij met een paar uur weer (wat) eten.
Natuurlijk is Ben een eigenwijs mannetje: hij weigert zelf natte dingen op te likken, uit angst dat hij vieze lipjes krijgt, en wil dus alle nattigheid met de spuit. Een beetje normale kat likt gewoon zelf dit lekkere goedje van een schoteltje. Ik heb het zelf geproefd (doe ik met bijna alles dat ik in m'n katten stop): het smaakt niet verkeerd
!

Een eenmaal opengemaakt flesje Reaktiv mag hooguit 2 dagen gebruikt worden.
Je bewaart het op een koele plek, maar niet in de koelkast.
Je kunt 1 flesje per dag geven.